Cum puteți să pregătiți ciocolată delicioasă chiar în bucătăria dumneavoastră? O rețetă simplă și foarte reușită!

INGREDIENTE:

-5 linguri de pudră de cacao;

-50 g de unt;

-6-8 linguri de zahăr;

-5 linguri de lapte;

-o linguriță de făină;

-¼ lingură de zahăr vanilat (opțional, dar preferabil);

-nuci, fructe uscate (tăiate mărunt) etc. — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți zahărul și pudra de cacao într-un bol. Adăugați o lingură de lapte și amestecați până la omogenizare. Apoi adăugați încă 4 linguri de lapte și puneți compoziția pe bain-marie (pe foc moderat), amestecându-o continuu până va da în clocot.

2.Reduceți flacăra până la minim și adăugați untul. Amestecați și iarăși aduceți compoziția până la punctul de fierbere.

3.Luați bolul de pe foc, însă nu pentru mult timp. Adăugați o linguriță de făină în ciocolata aproape preparată și amestecați. Când făina va fi încorporată în totalitate, puneți bolul pe bain-marie și clocotiți compoziția încă o dată.

4.Opriți focul și lăsați ciocolata să se răcească. Adăugați zahărul vanilat (sau altă variantă de vanilie) și amestecați.

5.Turnați ciocolata în orice forme aveți la îndemână, ungându-le în prealabil cu ulei. Dați-le la frigider pentru 1-2 ore. Doriți ciocolată cu nuci? Pur și simplu puneți-le în forme.

Dacă în 1-2 ore pofta dumneavoastră de dulciuri nu s-a potolit, delectați-vă cu această ciocolată fină, care pur și simplu se topește în gură.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New