Cum puteți să scăpați de furnicile din curte și grădină cu ajutorul unor prafuri obișnuite?!

În grădinărit furnicile sunt considerate insecte dăunătoare. Ele pot să lezeze rădăcinile plantelor, acidifică solul și îl contaminează cu bacterii patogene. Pe lângă acestea, furnicile sunt transportorii afidelor. Ca să scăpați de furnicile din solarii și sere — repede și fără daune pentru plante, trebuie să depuneți puțin efort.

Am ales cele mai simple metode. Cât nu ar fi de ciudat, puteți să scăpați de furnicile din solarii, sere și grădină cu ajutorul celor mai disponibile substanțe. Fiecare dintre ele se găsesc deja în bucătăria sau cutia dumneavoastră cu medicamente. Mai rămâne doar să citiți cum să le utilizați și să le aplicați pe porțiunile afectate. Rezultatul vă va surprinde!

CUM PUTEȚI SĂ SCĂPAȚI DE FURNICI CU AJUTORUL BICARBONATULUI DE SODIU?!

Multitudinea modurilor de aplicare a bicarbonatului de sodiu în gospodărie este uimitoare. Dar puțini oameni știu că acest praf este util în lupta împotriva furnicilor. Bicarbonatul de sodiu este sigur și pentru sol, și pentru recolta viitoare.

Presărați generos bicarbonatul de sodiu pe parcelele invadate de furnici. Apoi udați-le cu apă abia clocotită. Puteți să repetați procedura respectivă de câteva ori. Totul depinde de numărul insectelor din seră sau solariu.

CUM PUTEȚI SĂ SCĂPAȚI DE FURNICI CU AJUTORUL ACIDULUI BORIC?

Acidul boric este preparatul preferat al grădinarilor experimentați în lupta împotriva furnicilor. Dar el nu este suficient de eficient în stare pură. De aceea, vă recomandăm să-l amestecați cu zahăr sau miere. Doar insectele sunt amatoare de dulciuri.

Ca să pregătiți capcana uscată pentru furnici, amestecați 10 g de acid boric cu 100 g de făină obișnuită. Presărați parcelele afectate cu amestecul obținut. El trebuie să acționeze imediat asupra dăunătorilor.

Ca să pregătiți capcana lichidă, amestecați 10 g de acid boric cu 1-2 linguri de zahăr tos. Turnați un pahar de apă clocotită peste amestecul obținut. Agitați bine soluția obținută și turnați-o în boluri mici. Puneți-le pe parcela afectată.

IERBURILE AROMATICE ÎMPOTRIVA FURNICILOR

Ca să scăpați de furnicile din curte și grădină, nu este neapărat să le distrugeți. Înconjurați parcelele cu ierburi aromatice. Insectele nu suportă aromele înțepătoare. De aceea, vor ocoli aceste locuri și nu se vor apropia de ele.

În primul rând, puteți să plantați pătrunjel, mărar sau mentă piperită în jurul culturilor legumicole. Încă o metodă sigură constă în punerea pelinului sau levănțicii în locurile, în care există multe furnici.

Pe lângă ierburile aromatice, și condimentele picante pot contribui la combaterea furnicilor. Presărați parcelele afectate de insecte cu boia de ardei iute sau piper negru măcinat.

Cea mai blândă metodă de combatere a furnicilor constă în adunarea lor cu lopata și transportarea într-un loc cât mai depărtat de seră sau solariu. Dar dacă toată suprafața teritoriului este invadată de un mușuroi, atunci veți întâlni frecvent locuitoarele acestuia. În acest caz puteți fie să le distrugeți locuința, fie să vă protejați grădina de ele cu ajutorul metodelor descrise mai sus.

Spor la grădinărit!

New