Cum puteți să scăpați de scârțâiala podelei de lemn, fără să o demontați?!

Lemnul este unul dintre cele mai frumoase, „calde” și intime materiale utilizate în amenajarea interioară a locuințelor. Cel mai frecvent el este folosit pentru montarea podelelor.

Din păcate, mai devreme sau mai târziu, orice podea de lemn începe să răspândească un scârțâit neplăcut. Ce ar trebui să facă proprietarii în asemenea situație?

Podeaua de lemn arată întotdeauna bine.

În primul rând, trebuie să înțelegeți de ce scârțâie podeaua de lemn. În majoritatea cazurilor acest lucru se întâmplă din cauza deformării scândurilor întinse pe podea. Din această cauză nu contează dacă podeaua este nouă sau veche. Așa ceva poate avea loc oricând. Drept rezultat, sunetul scârțâitor „bate în urechi” și îi irită în permanență pe cei din jur.

Încă un motiv de apariție a scârțâitului este formarea crăpăturilor pe scânduri. O cauză mai puțin frecventă este apariția mucegaiului sau ciupercilor pe ele. Ce trebuie să faceți în asemenea situații?

Din păcate, scândurile se strică.

Mențiune: de asemenea, în unele cazuri podeaua poate să scârțâie imediat după montare. Cel mai frecvent acest lucru se întâmplă, dacă lucrătorii au făcut greșeli.

Cel mai sigur, dar și cel mai dificil mod de combatere a podelei scârțâitoare, este demontarea întregii podele și schimbarea ei. Bineînțeles, puteți să rezolvați problema respectivă și fără măsuri atât de radicale. Însă mai întâi trebuie să aflați cu siguranță motivul apariției sunetelor neplăcute.

Puteți să acoperiți crăpăturile.

Astfel, dacă scârțâitul este cauzat de crăpăturile dintre scânduri, atunci problema se soluționează prin metoda acoperirii acestora cu talc sau pulbere de grafit. Dacă crăpătura este mare, atunci puteți să ungeți o șină cu lipici și să o introduceți acolo.

Dar cel mai simplu și rapid mod de înlăturare a scârțâitului cauzat de crăpături este căptușirea cu șnur sintetic sau de in. Pentru ca rezultatul să fie mai sigur, ar fi bine să ungeți șnurul cu lipici.

Puteți să introduceți un șnur sau ceva asemănător.

Dacă scârțâitul este cauzat de fixarea largă a scândurilor, atunci trebuie să le fixați încă o dată. Cel mai simplu este să realizați totul cu ajutorul șuruburilor și cuielor. Dar mai întâi fiecare scândură problematică trebuie presată cu ceva, punând un obiect într-adevăr greu pe ea.

În cazul, în care este afectată toată podeaua, elementele separate de fixare nu sunt de folos. În asemenea situație este necesar să faceți o pardoseală din placaj. Fiecare foaie se fixează de podea cu ajutorul acelorași șuruburi sau al lipiciului.

Cel mai bine ar fi să înlocuiți elementele problematice.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la treabă!