Cum puteți să serviți frumos canapelele și tartinele: cincisprezece idei creative!

Este dificil să găsești un aperitiv, care deschide un spațiu la fel de mare pentru fantezie, precum canapelele. Ele pot să arate extrem de obișnuit sau pot să devină vârful rafinamentului. Experimentați cu texturile și culorile, ca să creați propriul dumneavoastră design de tartine festive.

În această colecție nouă, oferită de echipa noastră, fiecare aperitiv produce furori! Secretul acestor canapele nu se ascunde în vreo grămadă de ingrediente exotice, ci în aspectul lor sofisticat, care, printre altele, poate fi repetat de orice gospodină.

CUM PUTEȚI SĂ ARANJAȚI CANAPELELE ȘI TARTINELE?

Crema de brânză, întinsă pe feliuțe prăjite de baghetă, reprezintă 50% din succes. Puteți să completați această bază cu orice doriți: feliuțe de somon sărat sau afumat, physalis sau ouă fierte, infuzate timp de 10 minute în suc de sfeclă roșie.

Este demonstrat faptul că culoarea verde crește apetitul. Utilizați-o până la maxim, când montați aperitivele!

Acest set va fi pe placul amatorilor de pește. Uscați feliuțele de baghetă în cuptor. Apoi așezați peștele sub formă de feliuțe, fâșii sau pateu pe ele. Feliuțele de lămâie reprezintă elementul logic, care accentuează gustul.

Chifteluțele suculente pe bază crocantă, cu muștar sau ketchup, reprezintă gustarea sățioasă pentru amatorii felurilor de mâncare cu carne. Rulourile din castravete cu creveți contrastează puțin platoul.

Diferitele tipuri de mezeluri — ingredientul neschimbat pentru canapelele cu orice bază. Secretul rezultatului reușit se rezumă la felierea cât mai fină și aranjarea pe bază.

Heringul semi-sărat cu lămâie și mărar, șunca cu ouă fierte și roșii, salamul cu brânză cheddar și roșii cherry galbene, brânza brie cu feliuțe de pară și castravete, baconul cu mozzarella, măsline verzi și roșii. Acest platou variat va mulțumi gustul oricărui musafir!

Canapelele unei gospodine darnice! Aceste tartine nu prea pot fi numite miniaturale: mâncând două dintre ele, puteți să vă potoliți complet foamea.

Telemeaua sub formă de așchii, castraveții tăiați după un model interesant, feliuțele de pește aranjate în mod sofisticat… Un exemplu, care arată cum cele mai obișnuite produse pot fi transformate într-o gustare rafinată cu ajutorul unei prezentări înțelepte.

O variantă apropiată de tema profiterolurilor. Coaceți mini preparate, sub formă de chifle pătrate, din foietaj. Tăiați-le incomplet în jumătăți și umpleți-le cu salată fină de icre. Adăugați feliuțe de cașcaval, salam, castravete și roșii. Compoziția ideală!

Un platou interesant, în centrul căruia să află canapelele cu smochine, brânză de capră, șuncă și struguri.

Ași observat tartinele neobișnuite, decorate cu floricele, de pe poza precedentă? Acestea sunt călțunașii: aparent, ele sunt comestibile și oferă felurilor de mâncare o iuțeală semnificativă. Pe acest platou de gustări ele au completat tartinele cu cârnăciori.

Un platou în stil italian: mult salam, mult busuioc, multe roșii și diferite tipuri de brânză!

Icrele de pe tartine nu trebuie să fie neapărat de somon. Tobiko — icrele „peștelui zburător” — sunt mai ieftine și se consumă mai economic.

Tobiko poate fi multicoloră: roșie, portocalie, verde… Pe această poză puteți să o vedeți pe cea neagră: arată foarte elegant pe un platou de piatră, de aceeași culoare!

Călțunașii, floricelele din ridichi, sosul dulce-acrișor de coacăze — aspectul canapelelor festive poate fi accentuat cu absolut orice!

Canapelele și tartinele cu aspect interesant cresc excelent apetitul! Un început demn al mesei de sărbătoare. Vă dorim multă inspirație și mult succes în arta culinară!