Cum puteți scăpa de mucegaiul din locuință fără careva substanțe chimice dăunătoare. Ciuperca se teme de aceste produse ca de foc!

După cum știți, mucegaiul este extrem de rezistent și poate supraviețui chiar și în spațiul cosmic. De aceea, soluțiile scumpe pentru distrugerea acestuia, cu eticheta „o dată și pentru totdeauna” sunt foarte toxice. Cu toate acestea, există unele soluții și produse naturale, pe care mucegaiul nu le tolerează și nu se va stabili niciodată acolo unde acestea persistă. Astăzi vom aborda aceste produse și tehnica corectă de utilizare!

Soluții împotriva mucegaiului!

Oțetul concentrat ucide 82% din mucegai. În cazul în care doriți să scăpați de el într-un mod natural și ieftin, pur și simplu turnați un pic de oțet într-un pulverizator, stropiți pereții și colțurile afectate cu el și lăsați camera să se aerisească. Mirosul de oțet va dispărea peste câteva ore. Apoi ștergeți zonele cu o cârpă înmuiată în apă cu bicarbonat de sodiu și frecați-le cu soluție de amoniac.

Iar pentru a preveni apariția ulterioară a mucegaiului, puteți folosi uleiul de arbore de ceai ca profilaxie. El are proprietăți dezinfectante foarte bune și un parfum plăcut.

Veți avea nevoie de:

– 4 lingurițe de ulei esențial de arbore de ceai;

– 400 ml de apă;

– 1 linguriță de alcool.

Mod de lucru:

1. Amestecați ingredientele în următoarea ordine: alcoolul, uleiul, apa. Tratați zonele afectate de mucegai cu soluția rezultată, agitând-o mai întâi bine în pulverizator. După aplicare, nu este nevoie să o ștergeți; este complet ecologică și eficientă. Uleiul de arbore de ceai poate fi, de asemenea, înlocuit cu un extract de semințe de grapefruit (20 de picături la 400 ml).

Notă: Nu aruncați soluția rămasă, ci păstrați-o. În timp, aceasta nu își pierde proprietățile.

2. De asemenea, cu ajutorul uleiului de arbore de ceai puteți scăpa și de mucegaiul din mașina de spălat, care are tendința să se depună pe garnitura de cauciuc. După ce ați îndepărtat placa fungică, pur și simplu setați mașina la o clătire obișnuită, cu adaos de ulei de arbore de ceai. Nu folosiți sarea de lămâie! Aceasta va distruge aparatul.

Este greu de imaginat un vecin mai neplăcut ca mucegaiul: mirosul neplăcut, depunerile, petele și pericolele incontestabile pentru sănătate. Traiul alături de această ciupercă sporește riscul bolilor respiratorii, sporii acesteia sunt toxici și pot scădea încet, dar sigur, nivelul imunității fiecărei persoane aflate în preajma sa. Aveți grijă și acționați în timp util împotriva acestuia!

Spor la treabă!

New