Cum puteți transforma un coridor îngust!

Coridorul nu este doar un spațiu dintre încăperi, care servește drept legătură între camerele separate, după cum crede majoritatea. Acesta este un spațiu funcțional, care în niciun caz nu ar trebui să rămână la coadă, așteptând să fie reparat. În unele țări, antreul nu este lipsit de atenție și este considerat o cameră propriu-zisă. Doar imaginați-vă: intrați în casă și deja aveți în față o frumusețe și simțiți confort. Imediat trece toată oboseala și plictiseala!

Poate fi folosit ca spațiu separat sau puteți extinde alte camere cu ajutorul lui. În acest articol, vă vom împărtăși sfaturile designerului cu privire la cum puteți face coridorul mai funcțional, mai elegant și mai modern. Este important să folosiți rațional fiecare centimetru, în special în apartamentele mici.

1.Depozitarea lucrurilor

Pare ceva obișnuit, deoarece, de regulă, coridoarele sunt pline cu biciclete, încălțăminte etc. Însă suprafața coridorului trebuie folosită chibzuit, iată de ce vă recomandăm să montați dulapuri de-a lungul peretelui. Lățimea coridorului în case este, de obicei, de 120-150 cm. Conform regulilor ergonomice ar trebui să fie de cel puțin 90 cm.

Acest spațiu este suficient pentru a instala dulapuri elegante, rafturi și comode. Designul coridorului îngust prevede un sistem îngust de instalare a dulapurilor – 35-45 cm. Datorită unei alegeri variate de fațade, puteți crea orice interior. În plus, este și foarte practic. Sau puteți pur și simplu decora pereții cu oglinzi pentru a mări spațiul.

2.Spațiu pentru reamenajare

Zona coridorului poate fi folosită pentru a extinde spațiul altor camere sau al bucătăriei. Însă faceți reamenajarea legal și cereți permisiunea autorităților necesare. Deoarece anume demolarea incorectă a pereților despărțitori este cauza principală a fisurilor din case și chiar prăbușirea lor.

Întrucât coridorul este considerat o suprafață nelocuibilă, datorită acestuia, este permisă extinderea zonei camerei de baie. Totuși, nu uitați că o astfel de reamenajare necesită o hidroizolare a pardoselilor coridorului pentru a proteja apartamentul de jos de umiditate și mucegai.

3.Spațiu pentru inspirație

Ce ar putea fi mai frumos decât o bibliotecă personală sau o expoziție de opere de artă? Anume coridorul poate fi transformat într-o zonă de inspirație și liniște. Dulapurile pentru cărți ocupă puțin spațiu sau puteți utiliza, de asemenea, rafturi suspendate pentru cărți.

Vă recomandăm să alegeți culori deschise pentru păreți, mobilier sau rame pentru tablouri, ca să extindeți vizual spațiul. De asemenea, jonglați cu iluminarea, ar trebui să fie câteva surse de lumină, astfel încăperea va fi mai confortabilă. Mai departe totul depinde de imaginație și preferințe: lumânări, plante, figurine…

4.Garderobă

Dacă aveți camere mici, pe care nu doriți să le supraîncărcați cu dulapuri, va fi perfect să folosiți tot antreul sau doar o parte în calitate de garderobă. Depozitarea lucrurilor poate fi organizată după bunul plac. În mod ideal ar fi ca coridorul să se afle între dormitoare, astfel nu veți depozita o mulțime de lucruri de prisos.

5.Loc pentru electrocasnice

Spațiul pentru electrocasnice într-un apartament mic reprezintă o problemă. Dacă pentru frigider este loc în bucătărie, atunci cu mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase și altă tehnică lucrurile se complică. Dar există o soluție: instalați mașina de spălat în coridor.

Această opțiune este legitimă și, dacă este posibilă conectarea la rețele, atunci pe hol puteți amenaja o spălătorie. Pentru a economisi spațiu, puteți instala mașina de spălat în dulap. Această soluție va ascunde echipamentul pentru spălare, iar pe rafturile adiacente puteți păstra un coș de rufe și unul cu produse de curățat.

Împărtășiți-ne idei cum utilizați dumneavoastră antreul și dacă investiți în design-ul acestuia. Nu uitați să distribuiți aceste sfaturi utile prietenilor!

Mult spor!