Cum puteți tricota cipici fără cusături cu două andrele!

Cipicii tricotați călduroși și frumoși sunt cel mai bun cadou pentru picioarele dumneavoastră pe vreme rece. Până de curând, aceștia se tricotau cu 5 andrele, iar acest lucru speria multe meșterițe, în special, pe cele începătoare. Dar progresul nu stă pe loc și acum puteți realiza acești papuci minunați doar cu 2 andrele.

Această tehnologie a apărut nu demult, este mult mai ușoară și mai rapidă decât metoda clasică de confecționare a șosetelor pentru casă și, prin urmare, este posibil de realizat chiar și de începători. Șosetele tricotate în acest mod ies foarte îngrijite și confortabile. Vă povestim cum să le realizați, folosind ca model mărimea pentru copii.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fire de tricotat de culorile preferate;

-2 andrele;

-bandă de măsurat.

PAȘI DE URMAT:

1.Pentru ca șosetele să stea perfect pe picior, trebuie să aflați mărimea și înălțimea  exactă a piciorului. De asemenea, trebuie să determinați și înălțimea șosetelor.

2.Începeți cu realizarea părții din spate a manșetei. Montați 22 de ochiuri pe ambele andrele. Lucrați 4 cm de elastic, alternând ochiuri pe față și pe dos.

3.Lucrați încă 4 cm 1 rând pe față 1 rând pe dos. Atât, partea din spate a șosetei e gata.

4.Acum începeți să tricotați călcâiul. Pentru realizarea cestuia, în fiecare rând reduceți al 2-lea, al 3-lea și penultimele 2 ochiuri. Continuați, până vă rămân 12 ochiuri în rând. După care, trebuie să extindeți mărimea lucrării.

Începeți rândul, lucrând primul ochi pe față al fiecărui rând din ochiul de margine al precedentului, până veți avea din nou 22 de ochiuri – astfel formați partea de jos a călcâiului.

5.Lucrați talpa șosetei 1 rând pe față 1 rând pe dos, aproximativ 8 cm (în funcție de mărimea piciorului). Partea din spate și talpa sunt gata.

6.Vârful îl realizați la fel ca și călcâiul: reduceți ochiuri până la 12, apoi adăugați până obțineți numărul inițial de ochiuri. Lucrați partea superioară a șosetei de 8 cm, unind în fiecare rând de față primele și ultimele ochiuri cu cele de margine. Astfel, se unește talpa cu partea superioară și șoseta capătă un aspect finisat.

7.Lucrați 4 cm a părții din față 1 rând pe față 1 rând pe dos, unind-o cu partea din spate a șosetei, la fel cum ați unit partea superioară cu partea inferioară. Acum realizați 4 cm de manșetă-elastic.

8.Șoseta e gata! Urmați pașii și tricotați-o pe a doua.

Astfel puteți tricota cu ușurință cipici călduroși. Profesioniștii în tricotat inventează mereu tehnici și trucuri noi, care fac procesul mai ușor și distractiv.

Bucurați-vă familia cu șosete călduroase și împărtășiți tehnica simplă prietenilor!

Mult spor!