Cum să albiți hainele cu ajutorul bicarbonatului de sodiu!

Se pare că nu există un produs mai universal decât bicarbonatul de sodiu: și în aluat, și în produsele de îngrijire, și în calitate de soluție de spălat. Acest ingredient ieftin ușurează viața gospodinelor deja de mulți ani.

De data aceasta, ne grăbim să vă facem cunoscuți cu proprietățile de curățare ale bicarbonatului. Veți afla cum puteți albi hainele învechite, cum îndepărtați petele de rugină și depunerile calcaroase de pe faianța din camera de baie, cum curățați lavoarul și multe altele.

Pentru a îndepărta rugina și depunerile calcaroase, pentru a curăța lavoarul, cada și vasul de toaletă, folosiți această soluție: amestecați bicarbonat cu apă, cât să obțineți o pastă, o repartizați pe zonele murdare, așteptați până compoziția se usucă și îndepărtați-o împreună cu murdăria, folosind un burete, după care spălați bine suprafața.

Dacă depunerile sunt de foarte mult timp și nu ați reușit să le curățați din prima încercare, repetați procedura. Vă recomandăm să faceți această curățare regulat, atunci veți uita de problema supărătoare și veți putea renunța la soluții costisitoare.

Pentru a albi hainele, dizolvați în 5l de apă 5 linguri de bicarbonat, adăugați 2 linguri de amoniac, adăugați hainele în soluție și lăsați-le pentru 4 ore, după care le spălați cum obișnuiți. Dacă doriți să îndepărtați nuanța galbenă, fierbeți hainele timp de 25 de minute după ce le scoateți din soluție.

Atunci când amestecați bicarbonat cu oțet, obțineți o minunată compoziție pentru îndepărtarea murdăriei de pe orice suprafață. Cum o faceți? Simplu: aplicați bicarbonatul pe zona murdară, înmuiați buretele de bucătărie în oțet și frecați bine suprafața.

Deși rețetele propuse sunt absolut inofensive, totuși vă recomandăm să îmbrăcați mănuși de unică folosință, pentru a vă proteja pielea mâinilor împotriva uscării și ca să nu deteriorați manichiura. Distribuiți această informație utilă prietenilor!

Mult spor!

New