Cum să alegeți ardei gras gustos atunci când mergeți la cumpărături!

Ardeiul gras conține mai multă vitamina C decât citricile și coacăza. În plus, completează foarte bine orice salată sau alt fel de mâncare. Însă puțini știu cum să aleagă corect ardeiul în funcție de scop.

Ca și multe alte legume, ardeiul gras se împarte în ”gen masculin” și ”gen feminin”. Noi vă dezvăluim cu drag care este diferența între ele și pentru ce se potrivește fiecare. Și diferența, credeți-ne, este colosală!

Pentru a afla genul ardeiului este suficient doar să-l întoarceți. Dacă ardeiul are 4 secțiuni este de genul feminin. Dacă 3 – masculin. Iată care este secretul umflăturilor sale. De asemenea, la  celelalte diferențe externe poate fi atribuită și forma: ”băieții” sunt mai alungiți, iar ”fetele” sunt mai late și mai scurte. Iar acum să vorbim despre cel mai interesant – diferențele gustative și utilizarea.

Gustul ardeiului ”feminin” este mult mai dulce, decât cel ”masculin”. În plus, ”fetele” sunt mai moi. Acestea se recomandă a fi consumate proaspete. Pregătiți diferite salate și platouri, dar în tocane sau preparate cu carne mai bine nu adăugați acești ardei – mâncarea va fi prea apoasă.

Reprezentanții sexului masculin au calități diametral opuse. Ei sunt acri și mai tari. Prin urmare, sunt perfecți pentru conservare, tocane și alte feluri de mâncare, care necesită tratament termic. Aceștia pot fi, de asemenea, umpluți. În principiu, și cruzi, sunt gustoși, dar nu atât de buni ca ardeii feminini.

Un alt fapt interesant este că băieții ardei au mai puține semințe în interior. Deci, dacă doriți să luați ardei pentru plantare, alegeți ardei fete.

Cu siguranță, puțini sunt cei care știu că cele mai multe vitamine și microelemente se găsesc în partea de lângă codița ardeiului, pe care, de cele mai dese ori, o tăiem și o aruncăm. Încă un secret: cu cât ardeiul este mai greu, cu atât este mai suculent.

Atunci când cumpărați ardei gras, acordați o atenție deosebită codiței. Aceasta trebuie să fie verde și fermă. Nu se recomandă să cumpărați ardei cu cotor uscat sau de culoare întunecată. Este evident că nu va conține nimic util.

De asemenea, nu merită să cumpărați ardei cu pete. În special pentru consum în stare proaspătă. Petele întunecate, punctele și umflarea cojii indică faptul că leguma este afectată de boală fungică. Iar petele portocalii vorbesc despre faptul că ardeiul a devenit victimă a insectelor.

Ardeii grași proaspeți pot fi păstrați la frigider timp de 10 zile. Dar nu trebuie să-i țineți în pungi de plastic, deoarece se vor strica repede și deja peste 2 zile nu îi veți mai putea folosi la salată.

Alegeți doar ardei grași gustoși și proaspeți! Distribuiți și prietenilor această informație utilă!