Cum să amenajați un coteț compact: la vilă, în curte, lângă garaj. Zece imagini!

Oamenii vin la vilă să se odihnească. Se duc la râu, admiră florile, fac băi de soare. Dar această poveste nu este despre noi. În acest an, am decis să procurăm găini ca să avem mereu ouă proaspete. Deci, aveam nevoie de un coteț și am hotărât să-l facem singuri. 

Se pare că realizarea unei coteț este mai simplă decât alegerea opțiunii potrivite. Vă propunem selecția noastră din 10 cele mai reușite idei. Aceste cotețe se fac ușor, iar păsărilor le va fi confortabil. 

1.Coteț cu gard spațios 

Cotețul este o construcție mică, în care găinile dorm și se ouă. Adesea constă dintr-o împrejmuire, unde păsările ciugulesc cereale și iarbă. Mulți grădinari permit găinilor să se plimbe prin grădină sau prin curte. Dar acolo păsările fac dezordine. Prin urmare, este mai bine să faceți rost de un gard spațios. 

2. Coteț handmade 

Dacă nu planificați să aveți multe păsări, faceți un coteț nu foarte mare cu gard. Sub forma unei case, va servi drept decor excelent pentru grădină. 

3. Coteț fermecător 

Desigur, frumusețea este un lucru subiectiv. Și este puțin probabil ca păsările să aprecieze eforturile dumneavoastră de proiectare. Dar fiți de acord cotețele, ca în imaginea nr. 3, sunt pur și simplu create pentru o peluză bine îngrijită. Să le admirați și să aveți grijă de ele este o adevărată plăcere. 

4. Coteț – vilă 

Este greu să nu observați un coteț în curte. În special, dacă construcția este mare și deloc arătoasă. Iată de ce este important să aveți grijă de aspectul lui în mod regulat. Vă recomandăm să vă gândiți din start la aranjamentul floral din jurul cotețului. 

5. Coteț ”Pentru o familie mare” 

Cu cât mai multe găini sunt, cu atât mai mult cotețul începe să semene cu o casă. Vă recomandăm să-l amenajați în stil rustic. Acesta se caracterizează prin nuanțele naturale ale culorilor, lambriuri din lemn și decor rustic simplu. Într-o astfel de căsuță puteți trăi chiar și dumneavoastră! 

6. Coteț – grădină cu flori 

Continuând tema florilor, vă recomandăm să nu vă limitați la teritoriile terestre. Amenajați o grădină cu flori chiar pe acoperișul cotețului. Astfel, este comod să udați plantele, ele înfrumusețează construcția și bucură privirea. 

7. Cotețul din interior 

Dacă aveți grijă de aspectul exterior al cotețului, atunci dați atenție și amenajării interiorului său. Desigur, cel mai important este ca interiorul să fie accesibil și de înțeles pentru păsări. Totuși, acest lucru nu vă împiedică să apelați la fantezia dumneavoastră și să adăugați ceva personal în interior. 

8. Tunel pentru găini 

Să presupunem că ați construit deja cotețul, dar îngrădirea pentru plimbări lipsește. Nici o problemă! Puteți realiza un tunel pentru găini din plasă metalică și câteva grinzi din lemn. Această construcție organizează foarte bine păsările. 

9. Coteț mobil 

Dacă nu aveți nici timp, nici dorință de a face castele pentru găini, puteți face (sau chiar cumpăra) un coteț mobil cu zonă pentru plimbări. Este foarte comod, deoarece puii vor putea să ciugulească iarbă proaspătă în fiecare zi, fără să se împrăștie pe tot teritoriul. 

Dacă veți avea o abordare cu fantezie, atunci cotețul va servi nu doar casă pentru păsări, dar și decor pentru curte. Exemplele noastre sunt dovadă vie a acestui lucru. Dar, trebuie să înțelegeți că să faceți un coteț nu este atât de simplu. Dumneavoastră aveți găini? Împărtășiți-ne experiența amenajării locuinței pentru ele! 

Mult spor!