Cum să coaseți o fustă cloș – toate secretele!

Fustele cloș înfoiate deosebit de frumoase nu lasă pe nimeni indiferent. Anume ele au devenit unul din cele mai cunoscute elemente ale rochiilor lungi de mireasă și de ocazie. Însă și rochiile mai scurte cu astfel de croială arată la fel de impresionant. Sunt deosebit de reușite din materiale, care își mențin bine forma.

O astfel de fustă poate fi numită și complicată, și simplă în același timp. După ce veți înțelege tehnica croielii și secretul îmbinării elementelor, veți putea realiza o fustă cloș de sine stătător. Trebuie să menționăm că va fi nevoie de o bucată destul de mare de material. Dar, având în vedere rezultatul final, se merită!

Nu vă mirați, însă fusta cloș cu tuburi reprezintă semicercuri unite între ele.

Ținând cont de particularitățile realizării, pentru crearea tiparului folosiți formula, datorită căreia veți putea așeza pliurile necesare pentru formarea tuburilor. Raza cercului interior, în jurul căruia se va face tăierea, corespunde circumferinței taliei, împărțită la 3.14 (o valoare constantă, care rămâne neschimbată indiferent de mărime). Lungimea fustei se măsoară din punctul de tăiere. După ce realizați tiparul, veți putea determina cu ușurință de cât material aveți nevoie pentru 1 semicerc. În mod ideal, lățimea pânzei ar trebui să depășească lungimea dublă a articolului mărită cu diametrul cercului interior. Astfel veți evita cusăturile suplimentare. Lungimea corespunde tiparului. Modelul nostru are 3 semicercuri.

După ce tăiați materialul, lipiți atent bucățile între ele, apoi coaseți cusăturile laterale.

La spate, lăsați loc pentru fermoar.

Treceți la marcajul tuburilor, în total vor fi 12 la număr. Fiecare semicerc îl împărțiți în 4 părți egale. Cel mai comod este să faceți acest lucru în ordinea următoare: pliați fiecare semicerc în jumătate, marcând pliul, apoi pliați din nou și faceți marcaje pe pliurile noi formate.

Modelul de fustă este complet marcat. Acum puteți trece la formarea liniei talie și la asamblarea tuburilor.

În fiecare dintre cele 12 porțiuni, faceți pliuri arcuite. Pentru comoditate, puteți crea pe hârtie un pliu de dimensiune reală, măsurând în prealabil lățimea porțiunii. Când lucrarea va fi finisată, lungimea cercului interior se va micșora de 3 ori.

Fusta este aproape gata. Nu vă rămâne decât să o completați cu un brâu de care doriți.

Mult spor!