Cum să creșteți ardei chili în casă: condimente naturale pe propriul pervaz!

Ardeiul chili poate fi cultivat cu ușurință acasă. Păcat că nu ne-am gândit la această idee minunată mai devreme: ne place gustul picant al ardeiului iute și, în plus, arată atât de bine pe pervaz… 

Această plantă iubește locul însorit și cald. Puteți cultiva ardei din semințe într-un ghiveci sau puteți pregăti mai întâi răsadurile și să transplantați planta în pământ! Opțiunea perfectă pentru vilă. 

AVEȚI NEVOIE DE: 

-mănuși; 

-sol; 

-semințe de ardei chili; 

-ghiveci mic; 

-apă. 

PAȘI DE URMAT: 

1. Înmuiați semințele de ardei în apă caldă. Lăsați-le acolo pentru o zi, apoi le scoateți și le uscați. Puteți planta doar semințe complet uscate! Procedura de înmuiere activează semințele și planta va crește viguroasă. Ar fi bine să folosiți ceai de mușețel ca mediu de înmuiere, are un efect benefic asupra semințelor! 

2. Pregătiți ghiveciul pentru plantarea semințelor, adăugați drenaj la fundul vasului și îngrășământ în sol. Faceți o gaură de 1,5 cm adâncime în pământ și așezați semințele în ea. 

3. Udați semințele zilnic. 1 linguriță de apă în fiecare zi va fi suficientă pentru a umezi solul din jurul fiecărei semințe. 

4. Ardeii iuți adoră căldura și multă lumină solară, deci asigurați condițiile necesare pentru ca semințele să încolțească. În acest caz, este adecvat să folosiți o lampă cu infraroșu, care accelerează germinarea ardeiului! 

5. Prima plantă tânără poate apărea peste câteva zile! După câteva săptămâni, planta poate fi transplantată în câmp deschis sau într-un ghiveci mai mare. 

6. Un aspect important: dacă doriți să transplantați ardeiul în câmp deschis, trebuie să căliți răsadurile, scoțându-le în aer liber. Doar câteva ore pe zi sunt suficiente pentru ca plantele să se adapteze la schimbările de temperatură! Acest lucru va proteja răsadurile mici de moarte în timpul transplantării. 

7. Îngrășămintele, care conțin potasiu, sunt ideale pentru ardeii chili. Prin fertilizarea regulată a copacului mic, veți crea toate condițiile pentru o recoltă generoasă! 

Cât de frumoase sunt florile albe, care apar în timpul înfloririi ardeiului chili! Arată foarte aspectuos… 

În plus, sosul de ardei chili este cea mai gustoasă completare a preparatelor din carne! Arătați-le celor dragi cum puteți crește ardei chili pe pervaz. 

Mult spor!