Cum să curățați ceainicul simplu și rapid de depuneri calcaroase – rezultat 100%!

Cum se îndepărtează depunerile calcaroase de pe pereții unui ceainic? După părerea noastră, cea mai bună metodă este curățarea cu acid citric. Ceainicul dumneavoastră va străluci ca nou! Calcarul dispare rapid și efectul se vede instantaneu! Metoda se potrivește atât pentru ceainicele emailate, cât și pentru cele electrice.

Depunerile calcaroase se recomandă să fie îndepărtate o dată în lună, deoarece apa cu calcar nu este gustoasă și poate provoca defecțiuni ale ceainicului.

Unele persoane utilizează curățarea ceainicului cu oțet, dar, dacă dispozitivul este din plastic, oțetul poate provoca crăpături ale materialului. De asemenea, oțetul poate deteriora graniturile și ceainicul va începe să curgă. Acidul citric poate și el acționa asupra plasticului, dar pentru aceasta, este nevoie de o utilizarea foarte îndelungată.

AVEȚI NEVOIE DE:

– 100 gr de acid citric;

– 2l de apă.

PAȘI DE URMAT:

1. Turnați 1l de apă în ceainic și adăugați 100 gr de acid citric, dacă stratul de calcar este gros, sau 50 gr, dacă efectuați regulat curățări profilactice.

Sfat. Nu umpleți ceainicul cu apă până la indicatorul maximal, în timpul fierberii va avea loc reacția și apa va curge înafară.

2. Porniți ceainicul și așteptați să fiarbă apa. Astfel, se intensifică reacția, deoarece odată cu creșterea temperaturii crește și viteza reacției chimice.

3. După ce ceainicul se oprește automat, îl porniți de încă câteva ori. Adică, fierbeți aceeași apă de 2-3 ori, în funcție de cât de gros este stratul de calcar: verificați pereții ceainicului.

Sfat. Dacă aveți un ceainic simplu, nu electric, atunci lăsați apa să mai fiarbă timp de 3 minute, după ce dă în clocot.

4. Așteptați până apa se răcorește, cât să devină caldă, și iată rezultatul:

5. Nu vă rămâne decât să scurgeți apa și să treceți cu o cârpă moale prin interiorul ceainicului.

Sfat. Dacă mai rămân urme de calcar, ștergeți bine cu cârpa.

6. După această procedură, e nevoie să umpleți ceainicul cu apă curată și să-l fierbeți de câteva ori (turnați de fiecare dată altă apă). Ceainicul e gata de a fi utilizat din nou!

Vă asigurăm că metoda este eficientă, economică și sigură din punct de vedere ecologic. Îndepărtați depunerile regulat și nu așteptați ca stratul să devină foarte gros.

Mult spor!