Cum să curățați murdăria rezistentă de pe mâini: sfaturi pentru grădinari!

Munca în grădină întotdeauna oferă un rezultat minunat – propria recoltă de fructe, legume sau flori. Cu toate acestea, în urma numeroaselor ore de lucru cu mănuși sau fără, de cele mai multe ori ne ciocnim de problema îndepărtării murdăriei care deja s-a îmbibat în pielea noastră. Și, suntem de acord, îndepărtarea ei nu e cea mai ușoară sarcină. Din fericire, există modalități eficiente, împărtășite de grădinarii experimentați, care ne pot ajuta să scăpăm de urmele de muncă rămase pe piele. Iată 4 cele dintre cele mai eficiente metode:

Cu ajutorul uleiului esențial

Pentru ca mâinile să arate din nou îngrijite după munca istovitoare din grădină, trebuie doar să faceți o baie specială. Turnați 1 l de apă caldă într-un lighean. Adăugați 5 ml de săpun lichid și 3 ml de ulei esențial de aroma dvs. preferată. Înmuiați-vă mâinile în acest lichid timp de 15 minute. Apoi frecați bine zonele murdare cu un burete și clătiți-le cu apă caldă și curată.

Cu ajutorul sării de lămâie

O metodă mai agresivă de a vă curăța degetele de urmele de muncă în grădină este folosirea sării de lămâie. Adăugați un praf de sare de lămâie într-un recipient și combinați-o cu puțin ulei de măsline. Amestecați ingredientele până când veți obține o pastă. Aplicați amestecul pe mâini, frecându-l ușor. Apoi clătiți-le cu multă apă călduță.

Cu ajutorul cartofului

Este uimitor modul în care fructele și legumele cultivate în propria grădină ne pot ajuta la îndepărtarea murdăriei rezistente de pe mâini. Principalul lucru este să știți cum să le aplicați corect. De exemplu, puteți să luați un cartof, să-l curățați de coajă și să-l fierbeți până se înmoaie. Apoi turnați zeama în care a fiert într-un castron și lăsați-o să se răcească. Înmuiați-vă mâinile în ea timp de 15 minute. Apoi curățați cu atenție zonele murdare cu un burete. Clătiți-vă mâinile cu apă curată și ștergeți-le cu un prosop.

Cu ajutorul merelor

Chiar și merele vă pot ajuta să vă curățați mâinile. Mai întâi spălați-le bine, apoi dați-le printr-o răzătoare cu găuri mici. Nu aruncați sucul obținut. Amestecați-l bine cu pulpa și coaja rasă a fructelor. Frecați bine piureul în locurile cu murdărie rezistentă. Clătiți-vă mâinile sub jet de apă și uscați-le cu un prosop.

Folosiți aceste metode dacă nu reușiți să scăpați de murdăria rezistentă de pe mâini cu ajutorul săpunului obișnuit. Și nu uitați să folosiți o cremă hidratantă după orice metodă aplicată. Aceasta vă va ajuta mâinile să își recapete finețea și gingășia.

Spor la treabă!

New