Cum să curățați o cratiță arsă!

În loc să aruncați cratițele și tigăile preferate, analizați această listă de soluții naturale, care vă ajută să le întoarceți starea inițială. De la magia bicarbonatului de sodiu până la scrub-ul de sare, iată 4 metode de îndepărtare a grăsimii de pe cratițe și tigăi pentru totdeauna.

1.Cum curățați o cratiță arsă cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este cea mai populară soluție și într-adevăr eficientă în lupta contra cratițelor și tigăilor arse. În plus, este inofensiv pentru copii, animale de companie și pentru ustensilele de bucătărie.

Pentru a curăța cratițele și tigăile cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, adăugați o cantitate suficientă în vas, turnați apă fierbinte și soluție de spălat vasele, apoi lăsați să acționeze timp de 15 minute. Spălați cratița ca de obicei și petreceți restul zilei, povestind despre proprietățile minune ale bicarbonatului.

2.Cum îndepărtați grăsimea arsă de pe tava de copt

Resturile, care se ard după coacere, pot necesita mult efort. Încercați să pregătiți un amestec din 2 părți de bicarbonat de sodiu, 1 parte de săpun pentru vase și 1 parte de apă de sub robinet. Frecați cu pasta obținută zona murdară a tăvii, o lăsați pentru 1 oră, apoi o spălați.

3.Cum puteți curăța cratița arsă cu sare

Iată încă o metodă bine cunoscută de a curăța cratița arsă. Aceasta include sare grunjoasă și lămâie. Tăiați lămâia în jumătate, presărați baza cratiței cu sare (cristalele mai mari o fac mai abrazivă) și folosiți partea tăiată a lămâii în calitate de burete pentru prelucrarea cu sare. Nu aveți lămâie la îndemână? Înlocuiți-o cu apă fierbinte, soluție de spălat vasele și un burete de bucătărie.

4.Cum să curățați baza cratiței arse

Pentru a curăța suprafața inferioară a cratiței, încercați amestecul de apă și bicarbonat de sodiu în proporții de 1:3. Acoperiți baza murdară cu compoziția obținută și o lăsați pentru 10-15 minute. Apoi frecați ușor cu buretele.

Mult spor!