Cum să faceți curățenie la bucătărie fără prea mult efort! Iată soluțiile rapide, simple și eficiente!

Curățarea plitei din sticlă ceramică poate fi realizată cu ajutorul soluțiilor obișnuite de spălat vasele. Aplicați soluția pe burete și înspumați-o puțin. Apoi ștergeți suprafața plitei abia calde. Astfel veți îndepărta cu ușurință arsurile și grăsimea.

Dacă doriți ca cuptorul dumneavoastră să devină ca nou, curățați-l cu ajutorul amoniacului. Încingeți cuptorul și opriți-l. Puneți o ceașcă cu apă fierbinte pe raftul inferior și o ceașcă cu amoniac pe raftul superior. Închideți ușa cuptorului și lăsați-l în acest fel până dimineața. Dimineața spălați toată suprafața cuptorului cu soluție de spălat vasele și apă.

Oțetul sau sarea de lămâie vă vor ajuta să curățați fierbătorul de apă. Este suficient să adăugați una dintre substanțele respective în apa din fierbător și să o clocotiți. Apoi spălați-l foarte bine sub jetul de apă.

Ca să curățați ușor cuptorul cu microunde, trebuie să puneți o lămâie tăiată în câteva părți într-un vas cu apă, să-l puneți în cuptorul cu microunde și să porniți dispozitivul. Când apa va da în clocot, opriți cuptorul cu microunde și lăsați vasul în interiorul lui pentru 5-7 minute. Apoi scoateți vasul și spălați cuptorul.

Buretele de spălat vasele acumulează multe și diverse bacterii. Ca să-l dezinfectați și să-l utilizați în condiții sigure, este necesar să-l puneți periodic în cuptorul cu microunde pentru câteva minute, umezindu-l în prealabil.

Mult spor!