Cum să faceți funcțional pervazul din bucătărie : douăsprezece exemple!

1.Parte din zona de lucru 

Transformarea pervazului în suprafață de lucru depinde în primul rând de amplasarea acestuia. Înălțimea standard a bucătăriei este de 85 cm. Dar există și excepții. Dacă pervazul și blatul sunt la același nivel, pur și simplu combinați-le. Când montați suprafața comună, țineți cont de lățime pantelor și materialul de acoperire. Cel mai bine pentru această zonă se potrivește piatra artificială. 

Dacă pervazul este mai înalt decât blatul, puteți aranja zona în două niveluri. Tranziția poate fi acoperită cu faianță sau alt material decorativ. Ca opțiune, utilizați o grilă de ventilație pentru circulația liberă a aerului încălzit. 

Dacă pervazul este mai jos decât blatul, totul este mai complicat. Într-o casă la sol, puteți reduce dimensiunea ferestrei și să ridicați suprafața mai sus. În blocurile locative, astfel de manipulări sunt interzise. Deci va trebui să sacrificați ceva. Fie fereastra dumneavoastră se va deschide numai pentru ventilație, fie comandați o fereastră cu separator orizontal la nivelul blatului. 

O altă opțiune este să coborâți blatul la nivelul pervazului. Dar, veți putea lucra la el doar așezați. În schimb, este potrivit pentru electrocasnice mici: cuptor cu microunde, aparat de cafea și toaster. 

Nu uitați de calorifer. Acesta nu trebuie acoperit complet. Cel mai bine ar fi să-l lăsați deschis. Dacă intenționați să faceți dulapuri, neapărat gândiți-vă la o modalitate de circulație a aerului. Perforarea blatului sau a ușilor va fi o soluție excelentă pentru această problemă. 

2. Loc pentru chiuvetă 

Spălarea vaselor va fi mai distractivă dacă priviți pe geam. Dar există și dezavantaje: stropi de apă pe sticlă, dificultăți la montarea țevilor și înălțime mică. Este posibil să trebuiască să lucrați aplecați, ceea ce poate fi incomod pentru spate. 

Cel mai dificil va fi cu țeava de scurgere. Aceasta trebuie ascunsă astfel încât să fie o pantă obligatorie de 2-3 cm pentru fiecare metru. Deci, includeți din start în proiect o țeavă cu diametrul de 50-70 mm. Pentru toate aceste aspecte, uneori este necesar să comandați o bucătărie după măsuri individuale. 

Unele incomodități sunt cauzate de baterie, care poate fi un obstacol pentru deschiderea completă a ferestrei. Încercați să poziționați chiuveta astfel încât robinetul să fie cât mai departe de cadru. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să protejați sticla de stropii de apă. 

3. Masă 

Din pervaz obțineți o masă minunată, dacă este puțin sub nivelul blatului. În caz contrar, puteți sta pe scaune de bar. Iată un exemplu de măsuță îngrijită, cu o formă originală. 

Puteți extinde pervazul construind suporturi din BCA. În partea de jos puteți amenaja rafturi. Masa va fi perfectă pentru mâncat, dar și pentru lucru. Pentru pervazul lat nu aveți nevoie de suporturi. 

4. Zonă integrală a bucătăriei 

Cu ajutorul pervazului, puteți combina blatul de lucru cu masa, iar diferențele de înălțime să le amenajați într-un mod original. Iată, de exemplu, această masă pe roți, care poate fi ascunsă ușor sub pervazul mai înalt. 

Iată un alt exemplu de utilizare practică a spațiului. Toate zonele sunt combinate într-o singură suprafață, dar pervazul rămâne îngust. Această soluție de design oferă accesul liber la cuptor. Și oamenii de la masă nu vor fi un obstacol pentru cei care gătesc în bucătărie. 

5. Canapea 

În bucătărie puteți nu doar să lucrați, dar și să vă odihniți. Este puțin probabil ca o zonă mică să vă permită să puneți un colțar. În schimb, puteți realiza o canapea compactă din pervaz. 

Este și mai simplu dacă fereastra dumneavoastră are pante late. Atunci, puteți utiliza însăși pervazul în calitate de bancă. O husă moale sau câteva perne vor face scaunul extrem de confortabil. 

La prima vedere, transformarea pervazului implică multe bătăi de cap. Nu fiecare ar face acest pas. Însă rezultatul final merită tot efortul! Important este să țineți cont de toate aspectele și amenajarea pervazului va deveni o aventură interesantă. Ce idei de organizarea a bucătăriei ați avut dumneavoastră? 

Mult spor!