Cum să faceți orhideea să înflorească? Sfaturi simple și foarte eficiente!

Știți ce se va întâmpla dacă puneți niște cuburi de gheață în ghiveciul cu orhidee? Va avea loc o adevărată  minune și doar peste o săptămână! Planta dumneavoastră preferată vă va bucura cu flori luxuriante, chiar dacă până în acest moment nu a înflorit defel!

Phalaenopsis este o planta de interior pe placul multora. În magazine, aceste orhidei de obicei se vând deja în floare. Cu toate acestea, într-un anumit moment, florile vor cădea, iar planta poate să nu mai înflorească niciodată … Cum puteți schimba situația?

De regulă, phalaenopsis inflorește timp de aproximativ 3 luni de 2 sau 3 ori pe an. Aceasta înseamnă că pauza între perioadele de înflorire poate dura câteva luni.

Aceste sfaturi simple vă vor ajuta să grăbiți mult așteptatul moment al înfloririi orhideei:

1.Uneori orhideele au nevoie de diferențe de temperatură: transferați ghiveciul într-un loc întunecos și răcoros și lăsați-l peste noapte.

2.Asigurați-vă că solul conține mai puțin azot și mai mult fosfor: acesta trezește planta adormită.

3.Orhideele iubesc aerul suficient de umed.

4.Dați orhideea la loc întunecos pentru câteva zile. Peste câteva săptămâni vor apărea butașii. Însă acest truc funcționează doar în cazul orhideelor mature și sănătoase.

5.Adăugați în ghiveci câteva cuburi de gheață, astfel veți stimula înflorirea.

6.Dacă în perioada de odihnă a orhideei cresc multe frunze sau rădăcini noi, e mai bine să nu o atingeți. Planta va înflori când aceast perioadă se va sfârși.

Spor la grădinărit!