Cum să fierbeți cartofii în doar șapte minute: sfaturi profesioniste!

Recunoașteți, ați pățit să aveți oaspeții deja în prag, iar cartofii puși la fiert din timp să nu fie gata? Alergați mereu la cratiță cu cuțitul și verificați cu emoție garnitura pentru masă. Credem că, cel puțin o dată în viață, fiecare gospodină a întâmpinat această problemă.

Cu toții suntem obișnuiți să gândim că cunoscuta legumă nu poate fierbe mai repede decât în 20 de minute. Dar dacă vă spunem că cu câteva trucuri puteți pregăti cartofii în doar 7 minute?

Cum puteți grăbi procesul de preparare a cartofilor?

Metoda 1

Pentru 10 cartofi aveți nevoie de 30 gr de unt. Curățați cartofii de coajă, îi tăiați și îi puneți într-o cratiță cu apă împreună cu bucățica de unt. Acesta va forma o peliculă la suprafața apei, care va menține temperatura înaltă în cratiță, iar cu ajutorul ei cartofii vor fierbe mult mai repede.

Metoda 2

Pentru un mod extrem de rapid de fierbere a cartofilor aveți nevoie de cuptorul cu microunde. Luați un vas special din sticlă, așezați în el cartofii curățați și tăiați, turnați apă și puneți viitoare garnitură în cuptorul cu microunde pentru 7-10 minute la puterea de 650W.

Metoda 3

Vom fierbe din nou cartofii în cuptorul cu microunde. Așezați cartofii curățați și tăiați în manșon, turnați apă, legați bine capetele și dați manșonul la microunde pentru 7 minute la puterea de 650W.

Astfel, puteți folosi aceste trucuri simple dacă timpul de preparare a garniturii este limitat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!