Cum să fierbeți sfecla roșie în doar 9 minute! Acum veți pregăti salatele de 2 ori mai rapid!

Când pregătim mai multe feluri de mâncare, deseori întâlnim anumite dificultăți. Și nu e de mirare, pentru că gătitul este o știință întreagă și ca să o cunoașteți aveți nevoie de mult timp și nervi. Iată de ce, am pregătit pentru dumneavoastră câteva trucuri utile, care vor fi de folos atât începătorilor, cât și celor care fac parte din domeniul culinar de mult timp.

Ce să faceți ca să nu plângeți când curățați ceapă

Experții recomandă să puneți ceapa în frigider înainte să o tăiați. Ei susțin că atunci când ceapa intră în contact cu aerul, produce propantiol S-oxid, care ne face să plângem. Dacă ceapa va fi răcită preventiv, această substanță va fi eliminată mai lent. Nu puneți ceapa în congelator, deoarece în acest caz poate deveni prea moale.

Ce să faceți pentru ca aluatul să fie mai puțin sfărâmicios

Adăugați în el unt topit.

Ce să faceți pentru ca sosul de tomate să nu fie acru

Dacă simțiți că sosul de tomate este prea acru, adăugați puțin bicarbonat de sodiu. Uneori, gospodinele adaugă zahăr în sos, însă el nu este capabil să îndepărteze complet gustul acriu, ci doar să-l camufleze.

Ce să faceți pentru ca condimentele să devină mai aromate

Prăjiți-le pe tigaia cu ulei, timp de 1-2 minute la foc mare. Sau le puneți pentru 30 de secunde în cuptorul cu microunde.

Cum să coaceți pâine cu crustă crocantă

Trebuie să puneți un recipient cu apă la baza cuptorului în timp ce se coace pâinea. Când apa va începe să se evapore, aburii vor intra în reacție cu amidonul de la suprafața pâinii. Astfel, crusta se va întări și va deveni crocantă.

Ce să faceți pentru ca omleta să nu fie umedă

În loc de lapte, adăugați puțin unt congelat dat prin răzătoare.

Cum se păstrează corect merele și avocado

Dacă ați tăiat un măr sau un avocado și v-au rămas câteva bucăți, stropiți-le cu zeamă de lămâie și puneți-le într-un recipient închis ermetic. Astfel fructele se vor păstra  mult timp proaspete și nu își vor schimba culoarea.

Cum să păstrați corect torturile

Cofetarii profesionali recomandă să congelați pandișpanele după ce le pregătiți. Însă, înainte să faceți acest lucru, e nevoie să le înfășurați strâns cu folie alimentară. Experții consideră, că datorită acestei proceduri, tortul va fi mai gustos și mai ușor de ornat.

Cum să fierbeți sfecla rapid

Sfecla roșie trebuie fiartă, de regulă, timp de 1 oră sau chiar mai mult. Dar există un truc, care poate salva gospodinele de așteptarea obositoare. Spălați bine sfecla și puneți-o într-o pungă rezistentă la căldură (posibil manșon), în care faceți câteva găuri cu cuțitul sau furculița. Așezați punga într-un vas de ceramică sau sticlă cu pereți groși și dați-l la cuptorul cu microunde pentru 9 minute, setând puterea maximă. Apoi lăsați sfecla pentru încă 10 minute în cuptorul închis – atât! Acum puteți pregăti rapid salatele preferate!

Mult spor!