Cum să folosiți cuișoarele și oțetul pentru a vă proteja casa!

Cuișoarele și oțetul sunt două ingrediente naturale și accesibile care au multe proprietăți benefice pentru sănătate și pentru casă. În acest articol, vă vom prezenta două metode de utilizare a oțetului și a cuișoarelor pentru a vă proteja locuința de insecte și a o parfuma cu un miros plăcut.

Veți avea nevoie de:

– cuișoare

– oțet;

– apă;

– sare;

– alcool;

– detergent pentru podea.

Mod de preparare:

1. Pentru a pregăti prima soluție, care este un insecticid natural și un dezinfectant puternic, aveți nevoie de o sticlă cu pulverizator, un pâlnie, apă, oțet și cuișoare. Cu ajutorul pâlniei, turnați în sticlă o cană de apă caldă, o cană de oțet și trei lingurițe de cuișoare.

2. Închideți bine sticla și agitați-o pentru a amesteca ingredientele. Pulverizați această soluție peste tot în casă, în locurile unde apar țânțarii, gândacii și alte insecte. De asemenea, puteți folosi această soluție pentru a curăța pervazurile și frigiderul.

Notă: Cuișoarele adaugă capacității dezinfectante a oțetului o notă aromatică pentru locuința dvs. Iar oțetul este unul dintre cei mai buni aliați atunci când vine vorba de curățenie. Nu numai că elimină mirosurile nedorite, dar și dezinfectează și ajută la îndepărtarea grăsimii.

3. Pentru a pregăti cea de-a doua soluție, care este un odorizant de casă și un repelent de insecte, aveți nevoie de un bol mic, sare grosieră, alcool, detergent pentru podea și cuișoare. Adăugați în bol două linguri de sare grosieră, două linguri de alcool, două linguri de detergent pentru podea și amestecați puțin.

4. Apoi adăugați o mănă de cuișoare și amestecați din nou. Puneți amestecul într-un recipient și așezați-l pe suprafețele din sufragerie, bucătărie sau unde doriți să țineți insectele la distanță. Această soluție va menține întreaga locuință cu un miros plăcut și liberă de țânțari.

Spor la treabă!