Cum să folosiți oțetul și sarea pentru a vă curăța și dezinfecta locuința! Câteva trucuri simple de urmat!

Oțetul și sarea sunt două ingrediente naturale și ieftine care pot fi folosite pentru a vă curăța locuința în mod eficient și ecologic. În acest articol, vă vom prezenta câteva dintre utilizările oțetului cu sare, care vă vor fi de mare ajutor în curățenia zilnică a casei.

Veți avea nevoie de:

– oțet;

– sare;

– apă.

Mod de preparare:

1. Pentru ca paharele dvs. din sticlă sau cristal să strălucească, adăugați suficientă apă într-un recipient, o cană de oțet și o lingură de sare. Amestecați bine. După aceasta, frecați puțin vesela pregătită în soluția obținută, cu ajutorul unui burete. Apoi clătiți-o și uscați-o bine. Totul va fi ca nou și va străluci.

2. Pentru a dezinfecta vasul dvs. de toaletă, puteți folosi sarea și oțetul, care sunt niște dezinfectanți casnici esențiali. Amestecați o cană de oțet cu o lingură de sare și turnați soluția în vas. Frecați suprafața bine cu peria și trageți apa. Veți putea observa cum acesta a devenit mai strălucitor și mai curat.

3. Pentru a dezinfecta frigiderul dvs., pregătiți aceeași soluție. Ștergeți frigiderul cu o cârpă înmuiată în ea. Tot mirosul neplăcut va dispărea, precum și toate bacteriile acumulate.

4. Pentru a curăța și a da luciu oglinzilor și ferestrelor dvs., aveți nevoie de o soluție simplă din oțet alb, sare și apă. Într-o sticlă cu pulverizator, turnați o cană de oțet, o linguriță de sare și o cană de apă. Amestecați bine și pulverizați soluția pe suprafețele de sticlă. Veți observa cum se îndepărtează murdăria și cum rămân foarte strălucitoare.

5. Pentru a îndepărta grăsimea și a reda strălucirea vaselor dvs. de gătit, folosiți același amestec de oțet și sare. Puneți vasele într-un recipient și turnați soluția peste ele. Lăsați-o să acționeze timp de câteva minute, apoi frecați-le cu un burete. Clătiți-le și uscați-le. Veți fi surprinși de cât de curate și de strălucitoare vor fi!

Spor la treabă!