Cum să îmbunătățiți gustul oricărui pește! Un bucătar ne-a dezvăluit secretul!

Un astfel de preparat delicios și versatil poate fi savurat zilnic sau servit pe o masă festivă. Imaginați-vă cât de delicios poate fi un astfel de pește cu pâine, legume și ierburi proaspete!

Trebuie doar să acoperiți fileurile de pește cu o marinată de suc de lămâie sau lime, usturoi și condimente. La prăjire, acest lucru reduce atenția mirosului de pește și îmbunătățește aroma. În plus, acidul citric face carnea de pește mai fragedă și mai aromată în timpul procesului de gătit.

Puteți găti orice tip de pește, așa că alegeți cel care vă place cel mai mult. 

INGREDIENTE:

-3 lămâi sau lime-uri;

-5 căței de usturoi;

-1 lingură de sare;

-piepr negru după gust;

-făină.

MOD DE PREPARARE:

1. Mai întâi, tăiați peștele în fileuri. Separați carnea de piele, proporționați fileul în bucăți de mărimea dorită și îndepărtați cu grijă toate oasele (puteți face acest lucru cu o pensetă de bucătărie). Așezați feliile de pește într-un vas de copt.

2. Pregătiți marinada. Într-un bol presați usturoiul cu o zdrobitoare, adăugați suc de lămâie sau lime și condimentați cu sare și piper negru după gust.

3. Amestecați bine și turnați amestecul peste pește. Amestecați din nou până când peștele este complet acoperit cu marinadă. Lăsați-l în marinadă pentru infuzare timp de oră.

4. Într-o farfurie adăugați făină de grâu și tăvăliți fiecare bucățică de pește pe ambele părți.

5. Prăjiți fiecare bucată de fileu într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal.

Peștelea ieșit incredibil de fraged și gustos, iar gutsul este evidențiat datorită marinadei în care s-a infuzat peștele. Poate fi servit ca aperitiv sau cu garnitură.  

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New