Cum să îngrijiți corect vița-de-vie în lunile iunie și iulie!

Iunie

Puteți continua să plantați răsadurile tinere și care încă nu sunt suficient de puternice.

De asemenea, este necesar să ciupiți mugurii lăstarilor prea mari – acest lucru va fi un avantaj în timpul polenizării.

Înainte de înflorire, este necesar să efectuați o fertilizare cu elemente care sporesc înflorirea și înmugurirea; puteți folosi elemente minerale complexe.

În acest moment se recomandă să mai prelucrați o dată tufele de viță-de-vie cu fungicide, deoarece daunele în perioada de înflorire sunt cele mai periculoase.

Continuați să legați vița-de-vie, faceți copilire, iar după înflorire, efectuați o fertilizare foliară.

Străduiți-vă să înlăturați strugurii în exces, pentru a normaliza recolta și să nu vă pară rău de strugurii îndepărtați.

În momentul când bobițele vor atinge mărimea unui sâmbure de vișină, pulverizați tufele cu fungicide.

Iulie

De la începutul lunii este important să începeți să protejați tufele împotriva bolilor fungice. În acest scop, puteți utiliza fungicide sistemice (pe vreme ploioasă – de 2 ori pe lună).

În perioada de maturarea a bobițelor, acestea trebuie hrănite cu preparate speciale care conțin potasiu, fosfor și azot, iar pentru un efect și mai bun, se fertilizează foliar cu îngrășămintele necesare.

Nu uitați despre fertilizarea răsadurilor tinere, care au fost plantate recent. Îngrijirea viei tinere, de asemenea, este relevantă. Pentru aceasta, veți avea nevoie de îngrășăminte minerale (25 g pentru 10l de apă).

Fiți atenți la creșterea viței-de-vie, legați-o și îndepărtați lăstarii tineri. La sfârșitul lunii, soiurile timpurii pot începe să se coacă.

Spor la grădinărit!