Cum să îngrijiți orhideele toamna pentru a le face să înflorească din nou! Fertilizant eficient pe bază de apă de orez!

Orhideele sunt unele dintre cele mai frumoase și elegante flori, dar și unele dintre cele mai pretențioase. Dacă aveți orhidee acasă și doriți să le vedeți înflorind din nou după o perioadă de repaus, trebuie să le oferiți o îngrijire specială în sezonul de toamnă. În acest articol, vă vom prezenta o soluție foarte eficientă, care le va ajuta să înflorească abundent și să fie mereu frumoase și sănătoase!

Veți avea nevoie de:

– 1 lingură de orez;

– 1 frunză de aloe vera;

– apă.

*Pentru a oferi orhideelor nutrienții de care au nevoie, vom prepara două tipuri de îngrășăminte naturale și le vom combina într-o singură soluție. Primul îngrășământ este pe bază de orez, iar cel de-a doilea este pe bază de aloe vera. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați:

Mod de preparare:

1. Pentru îngrășământul pe bază de orez, luați o lingură de orez și puneți-o într-un borcan mic. Umpleți-l cu apă și amestecați puțin. Lăsați-l să stea timp de 30 de minute. Puteți folosi și apa nesărată în care ați fiert orezul.

Notă: Orezul ajută frunzele și rădăcinile orhideelor să se revitalizeze și să crească sănătoase.

2. Pentru îngrășământul pe bază de gel de aloe vera, tăiați o frunză de aloe vera în bucăți mici și puneți-le într-un blender. Adăugați 200 ml de apă și mixați bine, până obțineți o pastă omogenă. Strecurați soluția printr-o sită fină.

Notă: Aloe Vera este o plantă foarte benefică, pe care grădinarii o folosesc des în îngrijirea orhideelor. Puteți să o folosiți pentru a pregăti fertilizanți din ea nu numai pentru orhidee, ci și pentru toate florile din locuința dvs.

3. De asemenea, strecurați și apa de orez și puneți-o într-un pahar gradat. Pentru fiecare 500 ml de apă de orez, adăugați 300 ml de soluție de aloe vera. Amestecați bine.

Sfat: Înainte de a da apă sau vitamine orhideelor, verificați culoarea rădăcinilor lor. Dacă rădăcinile sunt albe sau gri, înseamnă că au nevoie de apă. Dacă rădăcinile sunt verzi, nu au nevoie de apă.

4. Pentru fiecare ghiveci, adăugați 6 linguri din soluția preparată anterior. Nu udați planta cu astfel de nutrienți vegetali lichizi prea des sau prea mult. 6 linguri per ghiveci este ideal. Și este suficient să-i oferiți acest amestec o dată pe lună. Mai ales toamna, astfel de amestecuri încurajează orhideele fără flori să dezvolte rapid tije florale.

Notă: Puteți administra soluția nu numai orhideelor fără floare, ci și celor cu flori. Pentru că și ele au nevoie de vitamine.

Spor la grădinărit!