Cum să lărgiți pantofii care vă strâng: 6 sfaturi inteligente de la un cizmar!

Încălțămintea este una dintre cele mai importante părți ale garderobei, cel puțin pentru că este pur și simplu imposibil să mergeți pe stradă fără ea. Cu siguranță, fiecare femeie are în dulapul ei câteva perechi de pantofi, care sunt foarte frumoși și se potrivesc cu bluza preferată, dar ca să-i încalțe este deja o încercare, iar ca să meargă undeva în ei – o adevărată tortură.

Cu toate acestea, nu e cazul să aruncați un lucru nou sau să-l vindeți cuiva care are o mărime mai mică la picior. Astăzi, vă povestim cum puteți lărgi chiar și cei mai strâmți pantofi! Există câteva metode:

1.Mai întâi, trebuie să ștergeți interiorul încălțămintei cu alcool sau vodcă. După această procedură, încălțați pantofii și încercați să-i purtați timp de cel puțin 1 oră.

Veți simți disconfort și picioarele vor mirosi urât, însă veți reuși să faceți mai moi și mai flexibile chiar și cele mai dure părți ale încălțămintei.

2.Altă metodă – șosete groase și uscător de păr. Puneți șosetele de iarnă pe picior, încălțați pantofii (chiar și forțat), porniți uscătorul și lăsați-l să sufle cu aer fierbinte în încălțări timp de 10-15 minute.

Vă va fi foarte cald, dar de dragul unor astfel de pantofi frumoși puteți suporta, nu-i așa?

3.Apropo, dacă pantofii sunt din piele, puteți încerca să-i frecați cu ulei de ricin și să-i lăsați pentru câteva ore.

Nu uitați să ștergeți bine uleiul după aceea, ca să nu rămână pete și urme de grăsime!

4.Lumânările reprezintă un alt mod de a rezolva problema. Lumânarea simplă sau, mai bine zis, substanța principală – parafina. Frecați interiorul încălțămintei cu parafină și lăsați-o peste noapte, cel mai bine pe balcon.

Apoi spălați totul cu grijă, să nu rămâne urme pe pereții încălțămintei. De acum încolo, cel mai probabil, pantofii dumneavoastră nu vă vor mai roade!

5.Există, de asemenea, o metodă folosită de bunicii noștri care au servit în armată. Pentru aceasta, trebuie să îndesați în cizme sau pantofi hârtie umedă și să o lăsați în interior, până se usucă complet.

Apoi îndepărtați bucățile umflate (cel mai bine e să folosiți ziare vechi) de hârtie și aruncați-le, iar încălțămintea va fi cu jumătate de mărime mai mare.

6.Ultima modalitate simplă: umpleți pungile cu închidere ermetică cu apă, le puneți în încălțăminte și…le dați la congelator. Sună (și arată) destul de excentric, însă funcționează la 100%!

După 24 de ore petrecute în congelator, pantofii dumneavoastră vor fi cu o mărime mai mari!

Cu ajutorul acestor trucuri simple, nu veți mai regreta banii cheltuiți pe pantofi noi, pentru că acum știți, în caz de ceva, cum să-i faceți mai confortabili și mai mari. Distribuiți informația prietenilor, ei trebuie să fie la curent!

Mult spor!