Cum să organizați spălarea cu zahăr – adio pete mari și mici!

Spălarea fără detergent… Mai bine nu pronunțați aceste cuvinte. Pentru mulți ele sună ca ceva absolut imposibil. Petele și mirosurile nu pot fi îndepărtate fără detergent pulbere sau lichid, fără aceste bile mega-eficiente pentru spălare și balsam de rufe. Sau e posibil? Doar gândiți-vă cum s-au descurcat fără toate acestea bunicile noastre, cum spălau rufele, cum îndepărtau petele. La urma urmei, hainele nu erau cumpărate ca să fie îmbrăcate o singură dată.

Hands washing laundry

Vă spunem un secret: ele foloseau ingrediente simple, care le avea la îndemână, îndepărtau petele, înmuiau hainele, apoi le clăteau în soluții speciale. Spălarea fără detergent era o normalitate din simplul motiv că nimeni nu auzise despre un astfel de produs. Și știți ceva? Era foarte eficientă! De cele mai dese ori foloseau sare, bicarbonat de sodiu și zahăr. Apropo, ultimul menționat merită o atenție deosebită.

Sare, bicarbonat de sodiu, zahăr

Se spune că aceste 3 ingrediente pot înlocui practic în totalitate detergenții și balsamurile de rufe, utilizate în timpul spălării. Să începem cu sarea: cristalele albe pot curăța atât hainele albe, cât și cele colorate, păstrându-le intensitatea. De asemenea, sarea este un bun balsam, care face hainele incredibil de moi.

Pentru spălarea cu sare, puneți totul într-un vas adânc și turnați apă fierbinte. Apoi lăsați hainele pentru 10 minute. După care le scurgeți și le lăsați la o parte. În apa deja caldă, dizolvați complet sarea (2 linguri la 1l de apă). Transferați hainele în vasul cu soluție sărată și le lăsați pentru 1,5 ore. După care, le puteți clăti în mașina de spălat, setând regimul necesar.

Ce ziceți de bicarbonat? În cele mai multe cazuri, este perfect ca agent de curățare pentru bucătărie, dar de fapt poate fi folosit și pentru spălare. Pur și simplu amestecați  2 linguri de apă cu 1 lingură de bicarbonat. Așteptați până pulberea se va dizolva. Adăugați 1 lingură de peroxid de hidrogen, amestecați și transferați soluția într-un recipient cu pulverizator.

Stropiți petele și spălați hainele înainte să le puneți în mașina de spălat. Dar și mai surprinzător este faptul că zahărul poate fi folosit în viața de zi cu zi.

Utilizarea zahărului în timpul spălării

Deci, pentru ca țesătura de tul să fie nu doar curată, dar și apretată, fără să folosiți amidon, o înmuiați pur și simplu în apă cu săpun și o clătiți de 2 ori. Apoi dizolvați zahărul în apă în proporții de 1 lingură la 1l și lăsați tulul în amestec pentru 30 de minute.

Pentru ca bumbacul fin să devină mai rezistent, adăugați întotdeauna în apa pentru clătire câte 2-3 linguri de zahăr. De asemenea, puteți apreta dantela folosind soluția de zahăr. Dizolvați 1 lingură de zahăr într-un pahar cu apă și turnați soluția în apă rece. Înmuiați țesătura pentru cel mult 10 minute. Apoi pur și simplu o scurgeți și o uscați ca de obicei.

Toată lumea știe că după utilizarea amidonului, pe țesătură pot rămâne pete, iar după apa cu zahăr nici urmă. Cât de frecvent utilizați astfel de soluții pentru spălare făcute în casă sau aveți încredere doar în ajutoarele mediatizate? Povestiți-ne dacă folosiți zahăr, bicarbonat și sare pentru rezolvarea celor mai diverse probleme din gospodărie? Și nu uitați să distribuiți articolul prietenilor.

Mult spor!