Cum să păstrați carnea de pui timp de un an fără frigider – secretul constă în borcan! Carne în suc propriu (fără autoclavă)!

Vă prezentăm o metodă de a păstra carnea de pui fără frigider timp de un an întreg, fără să se strice. O rețetă de pui în suc propriu pentru iarnă, care iese foarte suculent și gustos. Fără autoclavă, se pregătește pe plita obișnuită.

INGREDIENTE:

Pentru 4 borcane de 1 l:

– 3 kg de ciocănele;

– 2 cepe mari;

– 1 ardei iute (opțional);

– 1 căpățână de usturoi;

– 8 frunze de dafin;

– 24 boabe de piper negru;

– 4 linguri de oțet de mere de 6%;

– 1 lingură de sare grunjoasă (30 g).

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine ciocănelele și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2. Tăiați cepele decojite în formă de jumătăți de rondele. Puneți-le într-un bol adânc.

3. Dacă iubiți carnea mai picantă, tăiați și adăugați ardeiul iute în formă de rondele. Însă dacă nu doriți să-l adăugați, atunci îl puteți înlocui cu ardei dulce. Puneți-l în bol.

4. Adăugați cățeii de usturoi, frunzele de dafin, boabele de piper negru și oțetul. Amestecați și lăsați ceapa să se marineze puțin în condimentele adăugate.

5. După aceasta, distribuiți jumătate din cantitatea de ceapă la baza celor patru borcane curate și uscate.

6. Transferați carnea uscată într-un bol. Asezonați-o cu 30 g de sare și alte condimente după gust, dacă doriți. După aceasta, umpleți borcanele cu ciocănele sărate. Distribuiți ceapa rămasă peste ea. Acoperiți borcanele ermetic cu capace.

7. Transferați-le într-o cratiță încăpătoare, tapetată la bază cu un prosop de bucătărie sau cu o bucată de material. Turnați apă în cratiță, astfel încât borcanele să fie complet acoperite. Puneți-o pe foc, și din moment ce apa va da în clocot, pregătiți carnea la foc mic, timp de 6 ore.

8. După aceasta, lăsați-le în apa din cratiță până când se vor răci puțin. Apoi scoateți-le, acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să se răcească complet la temperatura camerei. Depozitați-le într-un loc răcoros.

9. Carnea obținută a ieșit fragedă, cu o aromă minunată și un gust de milioane! Savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New