Cum să prăjești corect peștele?

Cum să prăjești un pește de râu sau de mare, pentru a nu-l usca prea mult și al găti prea mult, și în același timp să fie gata? Ce trebuie de făcut pentru a preveni arderea și lipirea de tigaie? Vă prezentăm doar câteva trucuri simple pentru a scăpa de aceste probleme.

Greșeli  la prăjirea peștelui

1. De foarte multe ori peștele arde și se usucă din cauza unei tigăi încălzite necorespunzător. Secretul fileurilor prăjite este simplu: încălziți tigaia la foc mediu timp de  5 minute.

2. Alegeți o tigaie cu fundul gros. Vasele din fontă sau oțel inoxidabil sunt ideale. Astfel de materiale vor putea menține o temperatură constantă ridicată în tigaie cât mai mult posibil.

3. La prăjirea peștelui, folosiți mult ulei. Trebuie să fie suficient, altfel mâncarea se poate lipi de tigaie. Excesul de ulei poate fi absorbit din peștele prăjit cu prosoape de hârtie uscate.

4. Problema fileurilor de pește prea gătite poate fi rezolvată prin calcule matematice obișnuite. Este nevoie de 4 minute pentru a găti complet un centimetru de pește. Măsurați cel mai gros punct din fiecare bucată de pește pentru a calcula timpul exact. În mod ideal, ar fi de dorit ca toate bucățile de pește să fie de aceeași mărime și grosime, atunci procesul de prăjire se va înlesni semnificativ.

5. Dacă utilizați pește congelat, dezghețați-l treptat, punându-l în frigider peste noapte. Astfel structura fileului își va păstra forma. Pentru îndepărtarea excesul de apă din peștele decongelat, folosiți prosoape de hârtie sau șervețele uscate.

6. Greșeli sunt posibile și în etapa când gătiți pește în panadă. Pentru panada clasică amestecați pesmet cu făină (de preferință făină de porumb). Crusta clasică de pește este garantată.

Doar 6 sfaturi simple vă vor ajuta să evitați greșelile obișnuite atunci când prăjiți peștele. După cum puteți vedea, totul este simplu.

Mult spor!