Cum să pregătiți gustos peștele în orice fel: cincisprezece sfaturi eficiente!

Peștele posedă calități gustative bune. Specialiștii în alimentație recomandă să includeți neapărat peștele în meniu. Acesta poate fi pregătit în diferite moduri. Însă există aspecte, de care trebuie să țineți cont, pentru ca preparatele să fie gustoase și apetisante.

Astăzi, vă împărtășim cu plăcere sfaturi culinare referitoare la prepararea peștelui de apă dulce și a celui de apă sărată. Posibil, unele din ele deja le aplicați în bucătăria dumneavoastră. Sperăm că și cele noi, pe care le veți descoperi, vă vor permite să gătiți și mai gustos!

1. Puteți îndepărta mirosul neplăcut de pește de mare cu ajutorul foilor de dafin.

2. Supele de pește se fierb la foc mic. Fierberea îndelungată și puternică doar va înrăutăți gustul peștelui.

3. Trebuie să înfierbântați bine cuptorul înainte să coaceți peștele.

4. Pentru a verifica dacă preparatul e gata, încercați să separați cu furculița carnea de osul principal. Dacă se separă ușor – luați mâncarea de la foc.

5. Peștele congelat în caz de fierbere poate fi adăugat doar în apă rece.

6. Pentru prăjit, alegeți pește gras (cambula, halibut, somon), iar pentru supe sau dacă preferați pește fiert, alegeți pește slab (șalău, ton, stavrid).

7. Peștele nu se va lipi de tigaie, dacă îl veți prăji pe tigaia cu ulei cu un praf de sare.

8. Pentru prăjire, folosiți un amestec de ulei vegetal și unt – acest lucru va oferi peștelui o frumoasă culoare aurie.

9. Înainte să prăjiți peștele mic, faceți pe spate câteva incizii transversale. După aceasta, peștii nu se vor răsuci.

10. Străduiți-vă să scoateți peștele din cuptor sau să-l luați de la foc cu câteva minute înainte să fie gata. Și acoperiți imediat mâncarea cu staniol sau capac. Peștele se va găti până la sfârșit și va rămâne delicat în același timp.

11. Dacă ați cumpărat hering și este prea sărat, înmuiați-l în infuzie tare de ceai. Peștele după această procedură va deveni mai gustos și mai delicat.

12. Înainte de preparare, țineți peștele timp de 2 minute (nu mai mult!) în apă cu sare. Astfel, produsul se va săra și în interior, nu doar la exterior.

13. Dacă înăbușiți sau coaceți peștele în lapte, el va fi foarte fraged și practic fără miros.

14. Pentru ca peștele roșu să fie suculent, e nevoie să-l stropiți cu zeamă de lămâie și/sau limetă cu 10-15 minute înainte de preparare.

15. Pentru peștele, care urmează să fie copt în staniol, folosiți mai multă sare (de preferat gemă) decât pentru alte metode de preparare.

Ce trucuri folosiți dumneavoastră?

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!