Cum să pregătiți simplu și gustos înghețată de casă!

Această rețetă de înghețată are o listă de ingrediente foarte economice. Nu se folosește smântână pentru frișcă, însă înghețată iese multă și este foarte gustoasă.

INGREDIENTE:

– 900 ml de lapte;

– 3 ouă;

– 250 gr de zahăr;

– 3 linguri cu vârf de făină;

– 1 pliculeț de zahăr vanilat;

– 5 linguri de apă;

– 1 praf de sare;

– 2 prize de acid citric.

MOD DE PREPARARE:

1. Într-o cratiță cu fund gros, adăugați 3 gălbenușuri și 3 linguri de zahăr, apoi amestecați cu telul.

2. Turnați puțin lapte și mai amestecați o dată.

3. Adăugați făina și amestecați compoziția, astfel încât să fie fără cocoloașe.

4. Turnați laptele rămas, amestecați, puneți vasul la foc și fierbeți crema la foc mediu, amestecând constant cu telul, până devine densă și apar primele bule.

5. Opriți focul, adăugați zahăr vanilat, amestecați, transferați compoziția într-o formă de copt, o acoperiți la contact cu folie alimentară (să nu se usuce la suprafață) și o lăsați să se răcească, până la temperatura camerei.

6. Transferați zahărul rămas într-o cratiță cu fund gros, adăugați apă și 1 praf de acid citric. Puneți vasul la foc mic, dați siropul în clocot și îl fierbeți timp de 1,5-2 minute, până devine mai dens și se dizolvă toate cristalele de zahăr.

Sfat. Verificați siropul în felul următor: picurați puțin sirop într-un vas mic cu apă rece – siropul gata trebuie să se adune într-o cocoloașă.

7. În timp ce siropul fierbe, bateți albușurile reci cu 1 praf de sare și 1 praf de acid citric, până obțineți vârfuri ferme. Compoziția nu trebuie să curgă dacă întoarceți vasul cu susul în jos.

8. Turnați siropul fierbinte în fir subțire în vasul cu spuma de albușuri, timp în care mixați constant. Albușurile vor deveni mai lichide și e nevoie să continuați să le mixați, până obțineți din nou vârfuri ferme.

9. Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați compoziția să se răcească, până la temperatura camerei.

10. Adăugați treptat compoziția de albușuri în crema fiartă și amestecați, până la omogenizare.

11. Nivelați stratul de înghețată, îl acoperiți la contact cu folie de plastic și dați forma la congelator pentru cel puțin 3,5 ore.

12. Scoateți înghețata din congelator, îndepărtați folia și o lăsați puțin timp la temperatura camerei.

Repartizați bilele de înghețată în cupe. S-ar părea că din acest set de ingrediente nu puteți obține o înghețată gustoasă. Însă, când o veți gusta, veți simți cât de cremoasă și delicioasă este. Deci, din 900 ml de lapte obțineți aproximativ 1,4 kg de înghețată.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!