Cum să scăpați pentru totdeauna de furnicile din grădină!

Să analizăm metodele naturale, care vă ajută să eliminați pentru mult timp furnicile din grădină. Fără îndoială, aceste soluții au multe avantaje. Deși nu au un efect imediat ca substanțele chimice, ele pot îndepărta insectele dăunătoare fără să aducă daune plantelor.

După cum știți, una din cauzele principale ale apariției furnicilor sunt afidele. Iată de ce, e nevoie să întreprindeți măsuri de combatere a afidelor de îndată ce observați apariția acestora. Astfel, puteți proteja copacii de coloniile de afide cu ajutorul oricărei bariere, cum ar fi anvelopele vechi.

Pentru a speria furnicile de copaci, puteți folosi iarbă cu miros, care nu este pe placul acestor insecte. Poate fi anason, pelin, mentă, ace de pin, unsoare/vaselină grafitată (solidol) – toate plantele și substanțele cu un miros înțepător care sperie insectele.

Toate aceste măsuri au ca scop protejarea copacilor de afide și furnici. Dar cum puteți scăpa de furnicile din grădină? Să analizăm metodele naturiste.

De exemplu, acidul boric cu îndulcitor este un mod verificat și eficient pentru a atrage furnicile. În calitate de component dulce, puteți folosi zahăr sau dulceață, care se amestecă cu acid, apoi se presară locurile unde se adună furnicile. Cu acest amestec puteți prelucra pământul din jurul tulpinii copacilor, sub care iubesc să se stabilească furnicile, precum și mușuroaiele, paturile și grădina cu flori.

Un alt mod de a combate furnicile constă în utilizarea grișului sau meiului, care se presară deasupra mușuroaielor de furnici. Un mic sfat: cerealele presărate pot fi ciugulite rapid de păsări, iată de ce vă recomandăm să acoperiți grișul sau meiul cu puține paie sau iarbă uscată, pentru ca păsările să nu observe cerealele și să nu le servească. Dați atenție faptului că meiul nu trebuie fiert.

De multe ori, lupta împotriva dăunătorilor de grădină este lipsită de sens, deoarece este distrusă doar casta lucrătorilor și nu „regina”. Dacă invazia este masivă, ar trebuie să vă orientați tot efortul spre distrugerea ”reginei”, care trăiește la o adâncime de 1,5m. În astfel de cazuri, nici săparea teritoriului nu ajută.

Pentru a scăpa de ”regină”, puteți repartizați momeli dulci pentru furnicile lucrătoare lângă fiecare tufă sau pom. În calitate de momeală, puteți folosi sirop dulce. Această metodă va reduce numărul furnicilor lucrătoare. Apoi, este necesar să utilizați bandă adezivă presărată cu otravă, pe care furnicile o vor duce în cuib, pentru a hrăni această ”regină”.

Deseori, furnicile se instalează în tufele de fructe de pădure și le aduc daune. Metoda de combatere se alege în funcție de etapa de dezvoltare a tufei. Dacă înflorește, puteți folosi momeli din drojdie uscată cu îndulcitor.

Dacă fructele sunt încă verzi, puteți apela la soluție de amoniac – furnicile nu suportă mirosul înțepător al acestuia.

Iar dacă fructele sunt deja coapte, nu puteți folosi nici o soluție chimică, deoarece ar putea ajunge în organism prin intermediul fructelor. Singura opțiune posibilă de combatere a dăunătorilor este să-i speriați cu mirosul înțepător de fire de mentă sau pelin. De asemenea, pot fi produse puternic mirositoare, cum ar fi cap de hering afumat.

Amestecul de cenușă, var și scoarță mărunțită de copac, la fel, este mortal pentru furnici.

Frunzele de tomate sunt la fel de eficiente în lupta contra furnicilor. Așezați frunzele verzi pe mușuroi sau puteți chiar să faceți din ele un fel de funie și să legați cu ea tulpinile pomilor. În plus, puteți face decoct de frunze de tomate, care, la fel, sperie insectele.

Grădinarii vorbesc de apa clocotită ca despre o metodă rapidă și simplă de luptă contra dăunătorilor. Deci, puteți turna apă clocotită în mușuroi, dar numai în cazul în care acesta se află nu foarte aproape de culturi.

Una dintre cele mai simple căi este momeala. Pentru aceasta folosiți dulceața preferată sau soluție de zahăr. Găsiți mușuroiul și turnați de la el o cărare subțire de sirop. La sfârșitul cărării, turnați momeala de sirop și drojdie uscată. Furnicile vor ieși din mușuroi și vor începe să alerge pe cărare spre momeală, iar după ce o vor mânca, vor muri.

Spor la grădinărit!