Cum să spălați hainele, astfel încât să nu trebuiască să le călcați – câteva trucuri interesante!

Capacitatea de a avea grijă de gospodărie într-un mod corect este o știință. Și aici nu trebuie să cunoști doar elementele de bază, ci și alte zeci de trucuri reușite. Printre acestea, se numără: cum să spălăm hainele în modul corespunzător, care este cel mai potrivit moment pentru o curățenie generală și dacă se poate de stins sau nu bicarbonat de sodiu în oțet. Fiecare gospodină are propriile trucuri în arsenalul ei și acestea îi fac rutina de întreținere a locuinței să fie mai ușoară.

Din fericire, multe dintre sarcinile zilnice sunt acum îndeplinite de aparate specializate. Mașinile de spălat rufe, multicooker-urile și mașinile de spălat vase sunt de mare ajutor. Dar iată că călcatul hainelor este mai greu de evitat. Și este un proces care necesită mult timp și efort fizic. Astăzi vă vom împărtăși un truc care o să vă scape de călcatul hainelor după ce le-ați spălat în mașină.

Cum să spălați corect hainele, ca să evitați călcatul ulterior al acestora!

1. Atunci când încărcați rufele în tamburul mașinii de spălat, adăugați și câteva cuburi de gheață. Astfel, veți scoate hainele netede, fără șifonări!

2. Setați viteza de centrifugare a mașinii de spălat la cea mai mică viteză. Desigur, va dura ceva mai mult timp să vă uscați hainele, dar rezultatul se va merita cu siguranță.

3. Scoateți hainele din tambur imediat ce spălarea s-a terminat. Nu le lăsați să stea în mașină și să se șifoneze.

4. Scuturați bine hainele înainte de a le întinde la uscat.

Cum să neteziți hainele fără să folosiți fierul de călcat!

Dacă hainele dvs. au încrețituri, puteți rezolva problema și fără fierul de călcat! Pentru aceasta, umeziți ușor haina și uscați-o cu un uscător de păr. În acest fel nu veți lăsa urme de fier de călcat pe haină. Sau pur și simplu o puteți agăța să se usuce în baie peste noapte. Aceasta se va îndrepta datorită umidității din aer. Dimineața, nu va mai fi boțită!

Spor la treabă!