Cum să spălați rufele cu ingrediente naturale și fără balsam! Vor fi la fel de proaspete și moi!

Dacă doriți ca rufele dvs. să aibă un parfum proaspăt și natural, fără să folosiți balsamul de rufe, puteți încerca această metodă simplă și eficientă. Tot de ce aveți nevoie sunt câteva ingrediente naturale pe care le puteți adăuga în mașina de spălat. Acestea vor îmbunătăți calitatea spălării, vor elimina mirosurile neplăcute și vor păstra culorile hainelor. În plus, veți putea economisi și din bani.

Veți avea nevoie de:

– jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu;

– jumătate de pahar de sare fină;

– 20 de picături de ulei esențial (de exemplu, de lavandă).

Mod de lucru:

1. Luați bicarbonatul de sodiu și amestecați-l cu sarea. Apoi adăugați uleiul esențial și mai amestecați încă o dată.

2. Transferați amestecul într-un borcan uscat și curat cu capac, pentru a-l putea depozita mai ușor și comod.

Acum, aveți două opțiuni pentru a utiliza acest amestec:

Prima opțiune: puteți adaugă detergentul obținut direct în mașina de spălat. Încărcați tamburul cu haine (de exemplu, prosoapele din bumbac). Apoi alegeți cu ce veți spală: gel lichid, capsulă sau detergent praf și adăugați 2 lingurițe de amestec direct în tambur.

Iar pentru ca rufele să se spele mai bine, puteți adăuga oțet în loc de balsam.

A două opțiune: Dacă vă temeți că bicarbonatul de sodiu și sarea ar putea afecta negativ interiorul mașinii de spălat, puteți folosi acest amestec pentru înmuierea hainelor din timp. Pentru 5 l de apă caldă, adăugați 2 lingurițe din amestecul preparat, amestecați și lăsați hainele să se înmoaie timp de 1 oră.

După aceasta, scurgeți-le puțin și puneți-le în mașină la spălat cu praf de spălat sau gel. De asemenea, datorită înmuierii, puteți alege un regim de spălare mai rapidă.

Spor la treabă!