Cum să tricotați cipici de cameră cu fundiță fără multă migală!

Tricotarea nu este simplă pentru începători. Desigur, nu se începe de la pulovere cu ornamente, ci de la tricotarea cu ochi pe față. Dacă sunteți de părerea că astfel puteți realiza doar un simplu fular sau o vestă primitivă, greșiți. Astăzi, vă arătăm cu puteți transforma o lucrare tricotată într-o piesă vestimentară confortabilă.

Cipicii de cameră pot fi realizați fără cusătură, cu ornament, cu 2 sau cu 4 andrele, dar până la această etapă trebuie să ajungeți. Dar nu vă descurajați, puteți face niște papuci de cameră drăguți de îndată ce învățați să faceți ochiuri și să tricotați un rând pe față, un rând pe dos. Începătorii pot tricota cipici și vă demonstrăm acest lucru chiar acum.

AVEȚI NEVOIE DE:

– andrele 3,5 mm;

– fire de tricotat 100 gr/200 m;

– ac.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați 28 de ochiuri pe andrele.

2. Măsurați talpa de la călcâi până la degetul cel mic și tricotați o lucrare de lungimea necesară cu ochi pe față. Pentru mărimea 35 a piciorului e nevoie de 30 de rânduri.

3. Pentru a închide ochii, lucrați ultimul rând câte 2 ochiuri în 1. După ce lucrați 2 ochiuri în 1, treceți ochiul obținut din nou pe andreaua stângă. Nu tăiați firul, păstrați aproximativ 50 cm ca să coaseți cipicii.

4. Pentru a face o fundiță, montați 18 ochiuri pe andrele și lucrați 14 rânduri cu ochiuri pe față.

5. Introduceți firul lung, rămas după tricotarea pătratului, în ac și trageți vârful.

6. Cu același fir, coaseți marginea cipicului, dar nu de tot, doar 6 cm.

7. Nu vă rămâne decât să coaseți tot așa și marginea călcâiului.

8. Întoarceți cipicul pe cealaltă parte și coaseți fundița. E gata, trebuie să coaseți la fel și al doilea cipic.

Acum, tricotarea papucilor pentru începători n-o să vă pară o sarcină de neîndeplinit. După ce veți reuși să realizați acești cipici simpli, veți dori să treceți la un nou nivel în ale tricotatului.

Mult spor!