Cum să tricotați cosițe voluminoase!

Cosiță cu efect 3D cu andrele, care se efectuează pe elastic.

AVEȚI NEVOIE DE:

– fire de tricotat 100 gr/170 m.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați 26 de ochiuri pe andrele: 16 ochiuri pentru cosiță + câte 5 ochiuri pentru fiecare parte laterală.

2. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos și raportul: 1 ochi pe dos, 6 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos, 6 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos. Din cealaltă parte, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

3. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează, 5 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos, 5 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

4. Rând 3. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos, scoateți 3 ochiuri pe o andrea suplimentară și le lăsați în spatele lucrului. Apoi 3 ochiuri pe față și ochiurile de pe andreaua suplimentară le lucrați pe față. Astfel ați încrucișat ochiurile cu înclinare spre dreapta.

5. După care, 2 ochiuri pe dos și încrucișați ochiurile cu înclinare spre stânga: scoateți 3 ochiuri pe andreaua suplimentară și le lăsați în fața lucrului, 3 ochiuri pe față și ochiurile de pe andreaua suplimentară le lucrați pe față.

6. Apoi 2 ochiuri pe dos, 3 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

7. Rând 4. Primul ochi nu se lucrează, 5 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos, 5 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

8. Rând 5. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos și încrucișați 1 ochi cu 3 ochiuri cu înclinare spre dreapta: scoateți 1 ochi pe andreaua suplimentară și o lăsați în spatele lucrului, 3 ochiuri pe față și ochiul de pe andreaua suplimentară îl lucrați pe dos.

9. Urmează să încrucișați 3 ochiuri cu 1 ochi cu înclinare spre stânga: scoateți 3 ochiuri pe andreaua suplimentară și le lăsați în fața lucrului, 1 ochi pe dos și ochiurile de pe andreaua suplimentară le lucrați pe față.

10. Repetați cele 2 încrucișări: scoateți 1 ochi pe andreaua suplimentară și o lăsați în spatele lucrului, 3 ochiuri pe față și ochiul de pe andreaua suplimentară îl lucrați pe dos. Apoi scoateți 3 ochiuri pe andreaua suplimentară și le lăsați în fața lucrului, 1 ochi pe dos și ochiurile de pe andreaua suplimentară le lucrați pe față. La final, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

Sfat. Când pe andreaua suplimentară aveți un singur ochi, este mai comod să o întoarceți înapoi pe andreaua stângă și după aceea să o lucrați pe dos.

11. Rând 6. Primul ochi nu se lucrează, 4 ochiuri pe față, 3 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 3 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

12. Rând 7. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos, 6 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

13. Rând 8. Primul ochi nu se lucrează, 4 ochiuri pe față, 3 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 3 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

14. Rând 9. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos și încrucișarea a 4 ochiuri cu înclinare spre stânga: scoateți 3 ochiuri pe andreaua suplimentară și le lăsați în fața lucrului, 1 ochi pe dos și ochiurile de pe andreaua suplimentară le lucrați pe față.

15. Urmează încrucișarea cu înclinare spre dreapta: scoateți 1 ochi pe andreaua suplimentară și o lăsați în spatele lucrului, 3 ochiuri pe față și ochiul de pe andreaua suplimentară îl lucrați pe dos.

16. Repetați cele 2 încrucișări: scoateți 3 ochiuri pe andreaua suplimentară și o lăsați în fața lucrului, 1 ochi pe dos și ochiurile de pe andreaua suplimentară le lucrați pe față. Apoi scoateți 1 ochi pe andreaua suplimentară și o lăsați în spatele lucrului, 3 ochiuri pe față și ochiul de pe andreaua suplimentară îl lucrați pe dos. La final, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

17. Rând 10. Primul ochi nu se lucrează, 5 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos, 5 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

18. Repetați rândurile 3-10.

19. După ce repetați cosița de câte ori aveți nevoie, la final, repetați rândul 1 și 2.

Mult spor!