Cum să vopsiți original ouăle Pascale? Iată un truc interesant!

Venim din nou cu o metodă originală de vopsire a ouălor de Paști. Aceasta este una dintre preferatele noastre. Ouăle ies pigmentate în culorile preferate și arată foarte drăguț!

Veți avea nevoie de:

– 12 ouă;

– 3 linguri de orez;

– 3 lingurițe de coloranți alimentari de culori diferite;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

Mod de lucru:

1. Spălați ouăle foarte bine. Apoi fierbeți-le timp de 10 minute într-o cratiță cu apă și 1 lingură de sare.

2. Pregătiți 3 recipiente. Puneți în fiecare dintre ele câte 2 linguri de orez. De asemenea, adăugați în fiecare câte 1 linguriță de coloranți alimentari de culori diferite. Acoperiți fiecare recipient cu un capac și amestecați-l prin agitare.

Sfat: Vă recomandăm să utilizați niște recipiente din carton, care sa aibă și capace. De exemplu, niște pahare de la cafea sau cola sau alte recipiente.

3. Scoateți ouăle fierte și încă fierbinți din cratiță și uscați-le foarte bine cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Acest lucru este foarte important.

4. Luați câte un ou fiert și puneți-l în paharul cu culoarea dorită. Puneți capacul și agitați oul în orez de câteva ori. Datorită acestui truc, oul nu se va colora complet, ci doar se va pigmenta frumos cu culoarea dorită.

5. De asemenea, noi am experimentat cu 3 culori odată, trecând oul prin fiecare pe rând. Rezultatul este la fel de frumos. Dar și cu două culori a ieșit o nuanță drăguță.

6. În final, ungeți ouăle cu puțin ulei vegetal, pentru a le conferi un pic de strălucire și le puteți pune într-un coșuleț frumos decorat, ca să fie gata pentru masa de Paști.

Spor la treabă!

New