Cum scăpați de cârtițele din grădină!

Dacă sunteți deranjați de cârtițe, înseamnă că trebuie să începeți să căutați moduri de eliminare a acestor animale din grădina dumneavoastră. Vă propunem să speriați aceste animale cu ajutorul unei construcții, care trebuie instalată anume toamna, pentru ca în primăvară, cârtițele să-și găsească deja un alt spațiu de locuit.

AVEȚI NEVOIE DE:

-1 sticlă de plastic;

-cariocă;

-cutter;

-sulă;

-sârmă subțire;

-cui;

-tijă metalică.

PAȘI DE URMAT:

1.Faceți marcaje pe suprafața sticlei, astfel încât să o împărțiți în 3 părți, apoi cu cutterul faceți incizii longitudinale.

2.La aproximativ 1 cm de lângă fiecare tăietură, faceți câte o gaură cu sula, pe o singură parte, în partea superioară și cea inferioară.

3.Treceți sârma prin fiecare gaură superioară, astfel încât să rămână în interiorul sticlei. La final, trageți cele 2 capete ale sârmei și le răsuciți, fixându-le. Astfel, în interiorul sticlei obțineți un triunghi.

4.La fel procedați și cu găurile de la baza sticlei.

5.Tăiați capetele sârmei și ascundeți nodul în interiorul sticlei.

6.Trebuie să obțineți niște goluri. Dacă aceste goluri vor fi mici, morișca se va roti rău. Iar pentru a obține găuri mari, trageți bine sârma.

7.Puneți capacul sticlei. Alegeți capace cu baza netedă, deoarece desenul face sticla să se rotească mai rău.

În imaginea de mai jos, vedeți un capac, care a stat pe morișcă timp de 1 an, timp în care, din cauza vântului puternic, s-a format o gaură. În acest caz, este suficient doar să schimbați capacul și construcția poate fi folosită în continuare.

8.Înfierbântați vârful unui cui și faceți o gaură la baza sticlei. Dimensiunea găurii trebuie să corespundă dimensiunii tijei, pe care va fi fixată morișca în grădină.

9.Înfigeți tija metalică în pământ și fixați morișca. Tija trebuie să treacă neapărat prin centrul triunghiurilor din interiorul sticlei.

Faceți mai multe moriști și repartizați-le pe teritoriul grădinii. Vântul face sticlele să se rotească, creând o gălăgie imensă, care, presupunem, că prin tija metalică se răsună sub pământ și nu le permite cârtiților să ierneze liniștit. Animalele pleacă din grădină în căutarea unui loc mai puțin gălăgios.

Vă dorim și dumneavoastră să aveți o grădină neconfortabilă pentru cârtițe, iar în ajutor vă vin aceste construcții simple din sticle de plastic.

Mult spor!