Cum scăpați de musculițele negre din ghiveci: patru metode simple!

Un colțișor verde există practic în orice casă. El bucură ochii și are grijă de curățarea aerului din cameră. De cele mai dese ori, îngrijirea elementară a plantelor este suficientă, însă nimeni nu este asigurat de apariția dăunătorilor.

Musculițele negre sunt una dintre aceste probleme. Este foarte greu să scăpați de ele, deoarece se înmulțesc rapid și încep să zboare pin toată casa. Dacă vă confruntați cu aceste insecte, nu vă grăbiți să folosiți soluții chimice. Există o metodă mult mai inofensivă.

Uleiurile esențiale vă ajută să scăpați de musculițele negre. Cele mai eficiente sunt uleiul de geraniu, de arbore de ceai și de cimbru. Pentru profilaxie, este suficient să udați plantele o dată în 2 săptămâni cu amestec din 3 picături de ulei și 1l de apă. Dacă musculițele deja au apărut, prelucrarea plantelor trebuie efectuată 1-2 ori pe săptămână.

Apariția insectelor poate provoca și putrezirea rădăcinilor. În acest caz trebuie să le cercetați. Dacă observați semne de afectare a sistemului radicular, acesta trebuie prelucrat, iar planta transplantată.

Putrezirea rădăcinilor, în mare parte, începe din cauza drenajului neeficient sau lipsa acestuia. Atunci când transplantați planta, asigurați-vă că apa nu va stagna. Acoperiți solul cu nisip, care se usucă bine.

Încă o metodă de combatere a musculițelor sunt chibriturile. Introduceți câte 4-6 chibrituri în fiecare ghiveci cu gămălia în jos. Schimbați-le la fiecare 2 zile, până dăunătorii dispar complet.

Infuzia de usturoi, la fel, ajută bine în combaterea insectelor, în special dacă o folosiți împreună cu chibriturile. Treceți 1 căpățână de usturoi prin răzătoarea mică sau prin presă și turnați 600 ml de apă clocotită. Lăsați amestecul la infuzat timp de 2-4 ore. Stropiți plantele cu soluția proaspăt pregătită, iar pulpa amestecați-o cu stratul superior de sol.

De asemenea, puteți aduce musculițele negre împreună cu solul contaminat sau cu ghiveciul nou. Iată de ce este important să întreprindeți măsuri profilactice. Metodele naturiste sunt la fel de eficiente ca și substanțele chimice, însă mult mai inofensive pentru dumneavoastră și prietenii verzi.

Spor la grădinărit!