Cum scăpați ușor de alge și licheni de pe trunchiurile copacilor roditori!

În cazul în care copacii din grădina dumneavoastră nu sunt tare afectați de creșteri, puteți folosi o metodă simplă de a-i curăța: amestecați 1 kg de sare cu 2 kg de cenușă de lemn, răzuiți în această compoziție 2 săpunuri de rufe și turnați 10l de apă clocotită. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere, iar după ce se răcește complet, ungeți tulpinile copacilor cu compoziția obținută.

Dacă lichenii apar periodic în grădina dumneavoastră, atunci folosiți un preparat antifungic de profilaxie: îl dizolvați conform instrucțiunilor de pe amblaj și prelucrați copacii primăvara devreme.

După ce copacii se curăță, este necesar să le văruiți trunchiurile. Soluția se pregătește foarte simplu: 1,5-2 kg de var stins le dizolvați în 10l de apă. Sau folosiți amestecuri din comerț.

Copacii se dau cu var pe timp uscat (toamna sau primăvara devreme) când temperatura aerului nu este mai joasă de 2˚С. Preventiv, este necesar să prelucrați toate rănile și tăieturile cu gudron.

Încercați să îngrijiți corespunzător copacii și verificați anual scoarța acestora. Dacă observați mici ”insulițe” de alge, înlăturați-le imediat foarte atent, pentru că creșterile abundente se curăță mult mai dificil.

Spor la grădinărit!

New