Cum scăpați ușor de petele galbene de pe castraveți!

Probabil, mulți grădinari au întâmpinat problema când castraveții numai încep să crească, iar pe frunzele inferioare apar mici pete albe, care se transformă în pete mari. În rezultat, frunzele se usucă pe rând, iar tufa moare fără să dea roade. Toate acestea sunt efectele afectării castraveților de păianjenul roșu. Dăunătorul apare atunci când temperatura se ridică, iar aerul devine prea uscat. Chiar dacă pământul este prelucrat cu soluție împotriva păianjenului roșu, acest lucru nu vă garantează că insecta nu va fi adusă de vânt din grădina vecină. Importante sunt măsurile de profilaxie realizate la timpul potrivit.

De asemenea, castraveții pot fi afectați de afide, care, la fel, se stabilesc pe frunzele inferioare.

Atât păianjenul roșu, cât și afidele absorb sucul din frunze, iar în rezultat, slăbește imunitatea plantelor și acestea mor.

În calitate de măsură profilactică puteți folosi săpunul de gudron, care nu conține substanțe chimice. Având proprietăți antibacteriene, acest săpun ajută și în cazul manei.

Amestecați 2 doze de săpun lichid de gudron cu 1,5l de apă sau dați prin răzătoare 14 gr de săpun de gudron și îl amestecați cu 10l de apă.

Stropiți frunzele pe partea inferioară o dată la fiecare 10 zile.

De asemenea, în soluția de săpun de gudron, puteți adăuga orice îngrășământ considerați necesar.

În cazul în care tufele de castravete sunt grav afectate de afide sau păianjen, atunci puteți adăuga aproximativ 1 lingură de ulei în soluția de săpun de gudron. Uleiul acoperă dăunătorii cu o peliculă, ei nu au posibilitatea să respire și mor. Însă, după prelucrarea cu ulei, e nevoie să spălați foarte bine pulverizatorul.

Trebuie să menționăm că e nevoie să îndepărtați frunzele inferioare, dar nu le rupeți de la tulpină. Astfel, tufa pierde mai puțin suc și suportă mai bine această operațiune.

Spor la grădinărit!