Cum se conservă și se folosesc codițele căpșunilor? Cum puteți să păstrați îndelung prospețimea și suculența căpșunilor?

Chiar și în timpul sezonului văratic căpșunile pot fi numite cu dificultate ieftine. De aceea, noi vă propunem să luați totul de la ele: să congelați fructele și să le uscați codițele.

Iar acum vom detalia aceste procese, ca să evitați transformarea căpșunilor congelate într-un terci roșu și inapetisant, iar codițele lor să-și mențină toate proprietățile benefice.

1.Mai întâi spălați foarte bine fructele, îndepărtând toate impuritățile. Înlăturați fructele strivite sau alterate. Apoi separați cu grijă codițele de fructe (puteți să realizați acest pas cu ajutorul cuțitului sau paiului).

2.Răspândiți codițele obținute pe o farfurie, pe un prosop sau un șervețel. Este foarte important ca razele solare directe să nu cadă pe ele.

Codițele se usucă repede: peste 24 ore ele vor fi gata (trebuie să le puneți într-un loc întunecos și uscat). Cel mai important este să le amestecați și să le întoarceți periodic în timpul procesului de uscare.

3.După ce veți pune codițele la uscat, ocupați-vă de fructe. Puneți-le pe un prosop curat de bucătărie sau o bucată de hârtie. Lăsați-le să se usuce puțin: pe parcursul a 15-20 minute. Acest lucru este necesar, ca să eliminați umezeala excesivă.

4.Nu uscați prea tare căpșunile, ca să evitați întărirea suprafeței lor. Transferați-le într-un bol adânc și adăugați câteva linguri de zahăr. Amestecați. Fiecare fruct trebuie să fie puțin-puțin zaharisit.

5.Folosiți o tavă sau alt vas adânc și plat pentru congelarea fructelor. Vasul respectiv trebuie să fie ideal de uscat și, preferabil, deja răcit. Răspândiți căpșunile zaharisite într-un singur strat pe vas, astfel încât ele să nu se atingă unele de altele.

6.Congelarea lor completă se va produce în 1-2 ore, dar este foarte important să le amestecați puțin după fiecare 30 minute, ca să nu se lipească de vas.

Apoi transferați-le într-un recipient ermetic sau într-o pungă și păstrați-le în acest fel la congelator. De acum știți cum se congelează corect căpșunile.

Căpșunile în stare congelată sunt o adevărată delicatesă și se păstrează până în următorul sezon. Puteți să le adăugați în copturi și băuturi.

Iar codițele lor se recomandă să fie adăugate în ceai — doar câteva rozete și ceaiul dumneavoastră preferat nu numai va căpăta o aromă intensă de căpșuni, ci și vă va încărca cu energie și bună dispoziție.

Dacă v-a plăcut articolul nostru, distribuiți-l celor care aruncă fără regret codițele acestor fructe suculente!