Cum se dezosează un pui!

Puiul umplut nu este preparatul pe care îl serviți familiei zilnic. Pasărea devine regina mesei la sărbători speciale, însă de servirea ei trebuie să vă pregătiți.

Una din etape este dezosarea. Cum îndepărtați oasele? De fapt, răspunsul la întrebarea, care îngrozește multe gospodine, este simplu.

Pentru început, trebuie să decideți cum va fi umplut puiul. Dacă doriți ca să-și păstreze forma, va trebui să păstrați oasele din aripi și pulpe. În acest caz procesul este mai simplu. Iar ca să pregătiți o ruladă, trebuie să îndepărtați toate oasele și iată cum puteți face acest lucru.

1.Decongelați puiul, apoi îl puneți pe tocător cu pieptul în sus și tăiați aripa pe a doua încheietură (de tot sunt 3). Repetați procedura cu a doua aripă. Apoi trageți pielea de la gât și scoateți furcula (iadeșul).

2.Întoarceți puiul. Luați un cuțit mare și faceți o incizie longitudinală adâncă de la gât până la coadă, lăsând-o pe ultima intactă.

3.Trageți partea moale cu o mână și separați carnea de coaste, făcând mișcări scurte, dar bruște cu vârful unui cuțit ascuțit. Când ajungeți la articulațiile, care leagă aripile și pulpele de schelet, o tăiați pe fiecare în două. Astfel, puteți scoate carcasa fără a deteriora carnea și pielea.

4.Tăiați oasele care se află lângă aripi. Deci, au rămas oasele din aripi și pulpe. Puiul poate fi deja umplut. Iar dacă doriți să aflați cum să îndepărtați oasele complet, citiți în continuare.

5.Țineți aripa cu o mână și introduceți cuțitul sub piele, îndreptându-l de-a lungul osului. Curățați acest os de tendoane și îl scoateți cu grijă. Faceți același lucru cu a doua aripă.

6.Tăiați gleznele. Îndepărtați celelate oase cu ajutorul cuțitului, tăind articulațiile care le leagă.

7.Aripile și pulpele au rămas doar cu așa-numitele mâneci care trebuie întoarse pe dos. Acum carcasa dezosată poate fi umplută în conformitate cu rețeta selectată.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!