Cum se fierbe corect fasolea: este bine frăgezită, dar nu se sfărâmă!

Fasolea este unul dintre produsele de bază care ar trebui să fie în fiecare casă. Ea poate sta ani întregi pe raft, așteptând să fie fiartă. Explicația e simplă: boboasele, în special mazărea și fasolea, provoacă senzații neplăcute. Mulți consideră acest lucru o normă, însă totul depinde de modul de preparare a fasolei.

Nu contează ce culoare are! Veți afla cum să fierbeți fasolea corect. Poate fi baza mâncărurilor sățioase: tocane, supe, salate sau se mănâncă ca atare.

PAȘI DE URMAT:

1.Lăsați fasolea la înmuiat în apă peste noapte. Ea trebuie să stea timp de cel puțin 8 ore, apoi scurgeți apa și spălați fasolea.

2.Turnați apă rece și puneți cratița la foc mediu. Aduceți fasolea până la punctul de fierbere, o scurgeți de lichid și o spălați cu apă rece, folosind o strecurătoare.

3.Dați fasolea în clocot, o fierbeți timp de 15 minute, apoi o scurgeți din nou de apă pentru ultima oară. Spălați fasolea, turnați altă apă și o fierbeți, până va fi gata.

Secretul constă în faptul că fasolea trebuie să stea la înmuiat și în cele 2 fierberi. Adăugați sare deja după ce o fierbeți, dar nu uitați să o scurgeți mai întâi de apă. Aveți nevoie doar de o bucățică de unt pentru a transforma fasolea într-o garnitură pe cinste sau în ceva mai interesant.

Acest produs din familia boboaselor poate și chiar trebuie combinat cu alte legume, dar nu se recomandă să fie fiert sau amestecat cu altele din aceeași categorie.

Tocănița de fasole este încă o idee interesantă. Culturile boboase conțin mult amidon, iată de ce preparatele cu mult sos chiar au nevoie de un astfel de agent de îngroșare. Și este mult mai bine decât să adăugați făină. Iar dacă nu doriți să folosiți alte legume, țineți cont de rețeta de mai jos – o delicioasă mâncare georgiană.

Lobio

INGREDIENTE:

-500 gr de fasole uscate;

-2 cepe;

-2 căței de usturoi;

-1/2 legătură de coriandru;

-2 lingurițe de coriandru măcinat;

-2 linguri de oțet (de preferat de vin);

-sare și ulei – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Fierbeți fasolea după rețeta de mai sus.

2.Prăjiți ceapa pe tigaia cu ulei, până se rumenește, și mărunțiți coriandrul.

3.Pasați puțin fasolea fiartă (doar ½ din cantitatea de fasole trebuie să fie sfărâmată), adăugați ceapă, coriandru proaspăt și măcinat, usturoi dat prin presă, oțet și sare, după gust.

4.Amestecați foarte bine mâncarea și o serviți fierbinte. Lobio se mai prepară și cu miez de nucă.

Chiar și o simplă fierbere poate deveni calea spre succes! Trăsătura fasolei constă în faptul că, cu cât mai mult timp este ținută în apă, cu atât mai fragedă este la final.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!