11 sfaturi cum se prăjesc corect carnea și peștele?

Aparent, prăjirea cărnii și peștelui este extrem de simplă: trebuie doar să încingi uleiul în tigaie și să așezi bucățelele pe ea. Însă, de fapt, acest proces necesită anumite cunoștințe gastronomice.

Învățând câteva reguli ale prăjirii și aplicându-le în bucătărie, felurile voastre de mâncare vor fi întotdeauna gingașe, suculente în interior și crocante, rumene la exterior.

SFATURI PENTRU PRĂJIREA CĂRNII ȘI PEȘTELUI
1.Prăjiți carnea și peștele exclusiv în ulei rafinat. Cantitatea lui trebuie să reprezinte aproximativ 8% din greutatea produsului prăjit. De asemenea, tigaia trebuie să aibă fundul gros.

2.Pentru ca bucățile de carne să se prăjească bine, este necesar să le uscați cu prosoape de hârtie sau de pânză. De fapt, umezeala excesivă se transformă în aburi, care încetinesc procesul de prăjire și rumenire.

3.Carnea trebuie gătită chiar înainte de servire. Nu trebuie să o sărați înainte de prăjire, deoarece acest fapt determină pierderea sucului. Cel mai bine ar fi să o presărați cu sare cu câteva minute înainte de terminarea prăjirii. Drept rezultat, carnea se va acoperi cu crustă crocantă. Iar ca să obțineți o crustă rumenă, carnea trebuie presărată cu zahăr pudră.

4.Pentru ca crusta din pesmet să nu fie neagră, ci aurie, inițial tăvăliți carnea sau peștele prin ou bătut, după care și prin pesmet.

5.Nu trebuie să întoarceți frecvent carnea, când o prăjiți.

6.Ca să înmuiați carnea animalelor bătrâne, marinați-o. Dacă nu aveți suficient timp la dispoziție, ungeți-o cu muștar. Ca să o înmuiați în mod suplimentar, puteți să o bateți cu ciocanul pentru carne și să o stropiți cu suc de lămâie.

 

7.Carnea și pârjoalele trebuie așezate doar pe tigaia încinsă foarte bine. Picurați câțiva stropi de apă în ulei: dacă ei vor sfârâi și se vor evapora imediat, puteți să începeți prăjirea.

8.Ca să evitați mirosul neplăcut din timpul prăjirii peștelui, puneți câteva bucățele de cartof crud pe tigaie.

9.Nu utilizați capacul în timpul prăjirii bucățelelor mici de carne. De asemenea, nu turnați mult ulei în tigaie.

10.Carnea va fi mai gustoasă, dacă, înainte de prăjire, o veți ține timp de 2 minute în apă clocotită.

11.Dacă doriți ca ceapa servită cu carnea să capete o apetisantă nuanță auriu-gălbuie, tăvăliți-o prin făină.

Înarmați-vă cu aceste sfaturi culinare și utilizați-le ori de câte ori aveți nevoie. Drept rezultat, în duelul cu carnea și peștele victoria vă va aparține de fiecare dată!

Spor la gătit și poftă bună!