Cum se prăjește peștele în apă, fără stropi sau ulei ars! Pește crocant, prăjit pe tigaie!

Pește prăjit pe tigaie după o rețetă și o metodă deosebită. Acesta iese foarte crocant, gustos și aromat. Pe lângă toate acestea, rețeta se potrivește pentru orice tip de pește.

INGREDIENTE:

– pește după gust (noi avem coregon);

– sare (dup gust);

– 1 pahar de făină de porumb;

– 1 pahar de făină de grâu;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Eviscerați, spălați și uscați peștele. După aceasta, dezosați-l și tăiați-l în bucăți porționate. Transferați-l într-un bol adânc și asezonați-l cu sare. Dacă doriți, mai puteți adăuga careva mirodenii, după preferință. Lăsați peștele să interacționeze cu sarea timp de 10 minute.

2. Între timp, turnați făina de porumb și acea de grâu într-o pungă de plastic. Amestecați.

3. Transferați peștele în pungă și amestecați-l bine cu făina prin agitare.

4. Încingeți o tigaie cu ulei vegetal. De asemenea, pregătiți o farfurie cu apă rece. Luați câte o bucată de pește, scuturați-o de făina în exces, treceți-o prin farfuria cu apă și puneți-o în tigaia încinsă. Procedați la fel cu toate bucățile și prăjiți-le la foc mediu, până când se vor rumeni.

5. Savurați peștele obținut cu multă plăcere!

Datorită faptului că făina de pe el a fost înmuiată în apă, uleiul nu a ars-o și nici stropii nu au sărit prin toate părțile. De asemenea, pește nu s-a uscat, ci a ieșit foarte moale în interior și crocant pe exterior. Metoda este foarte reușită. Vă recomandăm să o încercați și dvs. când veți prăji peștele următoarea dată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New