Cum se pregătește sfecla roșie în restaurante, ca să-i păstreze gustul și să economisească timp!

Dacă vă place salata cu sfeclă, dar o pregătiți rar pentru că leguma fierbe greu, am găsit metoda perfectă, care vă va economisi timpul prețios. De ce să nu dați sfecla la cuptor? Astăzi, veți afla cum să pregătiți sfecla roșie întreagă la cuptor și de ce este mai bine să alegeți această metodă.

Pentru început, vă vom povesti despre avantajul acestui mod de preparare. În special atunci când trebuie să pregătiți o salată din bucăți mari de legume, este obligatoriu ca fiecare legumă în parte să fie gustoasă. Dacă veți fierbe pur și simplu sfecla, toate microelementele valoroase vor rămâne în apă, în plus va fi apoasă și deloc gustoasă.

Atunci când pregătiți sfecla la cuptor, toate sucurile rămân în interior. Astfel, devine mai sănătoasă și mai gustoasă. Un avantaj mare este că la cuptor sfecla se pregătește de 2 ori mai repede. Am aflat că anume așa preferă bucătarii din restaurante să pregătească sfecla roșie. Iată secretul preparatelor cu sfeclă din meniul restaurantelor.

INGREDIENTE:

– sfeclă roșie;

– 2 linguri de ulei;

– sare – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați foarte bine sfecla cu o perie sau burete pentru spălat vasele. Apoi îndepărtați excesul de apă cu prosoape de hârtie.

2. Tăiați frunzele. Dacă doriți să coaceți câteva sfecle, este important ca să aibă aproximativ aceeași mărime.

3. Acoperiți staniolul cu hârtie de copt, umezită preventiv cu apă. După care, înțepați suprafața legumei cu scobitoarea și presărați-o cu sare.

4. Puteți freca leguma cu sare, apoi o stropiți cu ulei. Nu vă fie frică să adăugați prea multă sare. Pentru un gust intens, puteți stropi sfecla cu oțet balsamic sau adăugați puțin zahăr.

5. Înfășurați o sfeclă în hârtie și staniol și o dați la cuptorul preîncălzit până la 200°С pentru 1-1,5 ore, treapta medie. Totul depinde de mărimea legumei, deci peste 1 oră verificați dacă nu este gata.

Datorită acestei metode de preparare, sfecla iese mai gustoasă decât de obicei. Toate sucurile și substanțele nutritive se păstrează și, în plus, leguma se curăță mai ușor. Numai nu curățați sfecla sub apă rece, altfel gustul va fi stricat. Poftă bună. Ați gătit vreodată sfecla la cuptor?