Cum și care fructe și legume pot fi congelate pentru iarnă!

Este foarte confortabil să ai iarna la îndemână o pungă cu fructe sau legume congelate. Din păcate, încă există gospodine, care nu practică această idee folositoare. Astăzi vă vom prezenta o selecție de produse, pe care este pur și simplu necesar să le congelați!

FRUCTE ȘI LEGUME CONGELATE

1. CAISELE ȘI PRUNELE

Acestea vă vor bucura în zilele reci de iarnă. Trebuie să le congelați în pungi de plastic cu fermoar, după ce le îndepărtați sâmburii.

2. MERELE, GUTUILE, PERELE

Procesul de congelare a acestor fructe este destul de migălos. Este necesar să le tăiați în felii medii, să le puneți într-un bol și să le stropiți cu suc de lămâie, ca să nu se oxideze. Apoi trebuie să le lăsați să se usuce puțin pe o tavă și să le dați la congelator, după care să le puneți în pungi cu fermoar.

3. MAZĂREA VERDE, PORUMBUL, FASOLEA VERDE

Înainte de a le congela, este necesar să le opăriți și să le răciți punându-le pe o pânză moale și curată. Apoi trebuie să le puneți în pungi cu fermoar și să le dați la congelator.

4. ARDEIUL GRAS

Congelați ardeii mari și frumoși pentru salate, iar pe cei medii — pentru a-i umple. După ce îi veți congela, așezați-i unul în altul, realizând o mică piramidă.

5. MORCOVUL

Este necesar să dați morcovii prin răzătoarea mare, să-i puneți în pungi cu fermoar și să-i dați la congelator. Dacă doriți să pregătiți un amestec de legume, tăiați morcovii cubulețe și opăriți-i. Când se vor răci, îi puteți congela.

6. VINETELE, DOVLECEII

Trebuie să le tăiați cubulețe sau cerculețe, după care să le așezați în pungi de plastic și să le congelați. Le puteți utiliza pentru prepararea supelor.

7. CONOPIDA

Înainte de a fi congelată, conopida trebuie opărită, desfăcută în buchețele și pusă în pungi de plastic.

8. BROCCOLI

Nu este necesar să-l opăriți. Trebuie să-l spălați foarte bine, să-l uscați, să-l divizați în buchețele și să-l congelați punându-l în pungi sau recipiente de plastic.

9. ROȘIILE

Roșiile mici trebuie congelate întregi, înțepându-le puțin coaja, ca să nu explodeze. Iar roșiile mari se congelează după ce sunt tăiate în inele sau cubulețe.

10. CIUPERCILE

Ciupercile pot fi atât uscate, cât și congelate! Înainte de a le îngheța, este necesar să le curățați, spălați, uscați și așezați în pungi de plastic cu fermoar.

11. FRUCTELE DE PĂDURE

Oricare tip de fructe de pădure poate fi congelat. Doar că unele își păstrează bine forma și gustul, iar altele — mai puțin. Puteți congela zmeura, murele, coacăzele, fragii și căpșunele. Unele gospodine preferă să le paseze cu blenderul, adăugând puțin zahăr. În timpul iernii puteți utiliza un asemenea amestec în calitate de îndulcitor pentru iaurturi sau cocktail-uri.

12. VERDEAȚA

Cel mai bine se congelează în recipiente. Trebuie să o spălați în prealabil și să o mărunțiți.

Distribuiți aceste sfaturi utile prietenilor voștri! Vă mulțumim!