Curățarea cuptorului de arsuri și grăsime!

Astăzi vrem să vă oferim informații valoroase despre curățarea cuptorului de orice impurități. Veți rămâne mulțumiți de rezultat!

Ce trebuie să faceți? Ce soluție să folosiți? Vom detalia aceste lucruri în continuare. Nu vom utiliza soluții puternice din comerț pentru îndepărtarea grăsimii și arsurilor, ci pe cele mai sigure, care întotdeauna se află la îndemână: bicarbonatul de sodiu, soluția de spălat vasele, muștarul și apa oxigenată. Aceste substanțe simple sunt suficiente pentru curățarea cuptorului până la strălucire!

AVEȚI NEVOIE DE:

Pentru prima etapă:

-4 linguri rase de bicarbonat de sodiu;

-2 linguri de soluție de spălat vasele;

-aproximativ 1.5 litri de apă caldă (în funcție de dimensiunea tăvii).

Pentru a doua etapă:

-mănuși de menaj;

-un burete;

-o cârpă;

-soluție de spălat vasele;

-apă;

-pudră de muștar;

-pentru pasta specială: 3 linguri de bicarbonat de sodiu, 3 linguri de pudră de muștar, 3 linguri de soluție de spălat vasele și 6 linguri de apă oxigenată 3%.

MOD DE LUCRU:

1.Prima etapă: puneți bicarbonatul de sodiu și soluția de spălat vasele într-un bol.

2.Adăugați 500 ml de apă caldă. Amestecați.

3.Introduceți tava standard în cuptor, așezându-o pe raftul inferior. Turnați soluția obținută în ea, având grijă să transferați și bicarbonatul de sodiu, care nu s-a dizolvat. Adăugați apă caldă până o veți umple până la jumătate.

4.Aprindeți cuptorul și închideți-i ușa. Încălziți-l până la temperatura de 120-130°C și lăsați-l să funcționeze pe parcursul a 60 minute. Astfel impuritățile de pe pereții lui se vor înmuia și vor putea fi îndepărtate cu ușurință.

5.Opriți cuptorul și lăsați-l să se răcească puțin, până când veți putea pune mâna pe el, fără să vă frigeți. Nu așteptați până se va răci complet, deoarece impuritățile se vor întări.

6.A doua etapă — prima variantă: în cazul, în care cuptorul dumneavoastră nu este foarte murdar, pur și simplu îndepărtați impuritățile de pe el cu ajutorul unui burete înmuiat în soluție de spălat vasele, dizolvată într-o cantitate mică de apă.

7.Dacă impuritățile sunt mai persistente, atunci adăugați pudra de muștar la agenții de curățare. Înmuiați buretele umed în pudra de muștar, după care frecați cuptorul cu el.

8.La sfârșit spălați cuptorul cu apă curată și uscați-l bine cu ajutorul unor cârpe curate.

9.A doua variantă: în cazul, în care cuptorul prezintă un grad moderat de murdărire, puteți să folosiți soluția din tavă (pe care ați încălzit-o timp de o oră) pentru curățare. Dar luați în considerație faptul că după aceasta va trebui să clătiți cuptorul de câteva ori. Altfel bicarbonatul de sodiu va lăsa urme albe pe pereții lui.

10.A treia variantă: în cazul, în care cuptorul dumneavoastră prezintă un grad extrem de mare de murdărire, procedați astfel: mai întâi umeziți pereții cuptorului cu soluția din tavă sau cu apă caldă, dacă soluția s-a evaporat aproape complet.

11.Apoi pregătiți o pastă fină din 3 linguri de bicarbonat de sodiu, 3 linguri de pudră de muștar, 3 linguri de soluție de spălat vasele și 6 linguri de apă oxigenată 3%.

12.Folosind un burete umed și străduindu-vă să nu pătrundeți în crăpături, răspândiți pasta obținută pe toată suprafața cuptorului. Lăsați-o să acționeze pe parcursul a 60 minute.

13.Folosind un burete umed, îndepărtați toată pasta și murdăria de pe pereții și ușa cuptorului.

14.La sfârșit ștergeți cuptorul cu o cârpă curată, clătindu-o periodic într-un lighean cu apă. Doar priviți cât este de curat:

Spor la treabă!