Curățarea simplă și rapidă a bibanului (fără îndepărtarea pielii)!

Oare câte feluri delicioase de mâncare pot fi preparate din biban? Dar, în primul rând, peștele trebuie curățat de solzi. Mulți oameni consideră în mod greșit că această procedură necesită întotdeauna mult timp și presupunea îndepărtarea neapărată a pielii de pe pește. Dar, în realitate, totul este absolut diferit.

Există o metodă de curățare a bibanului, pe care trebuie să o învețe fiecare gospodină și să o introducă în arsenalul ei culinar.

De fapt, această metodă de curățare nu este potrivită numai pentru bibani, ci și pentru oricare alt tip de pește, care este acoperit cu solzi mărunți.

Bineînțeles, curățarea peștelui prin îndepărtarea simplă a pielii de pe el este întotdeauna mai rapidă. Dar există oameni, care consideră că pielea bibanului este una dintre cele mai gustoase elemente ale viitorului fel de mâncare.

Ca să curățați solzii de pe pește, aveți nevoie de un fierbător de apă sau o cratiță, un tocător, un cuțit sau un foarfece de bucătărie și un curățător de solzi de pește.

Astfel, mai întâi trebuie să clocotiți apa. Apoi puneți fiecare biban în chiuveta curată și opăriți-l cu apă clocotită. Este important să-l opăriți bine pe ambele părți.

De asemenea, se recomandă repetarea procedurii de câteva ori, întorcând peștele de pe o parte pe alta. Țineți minte că trebuie să fiți atenți, când lucrați cu apa foarte fierbinte.

Luați bibanul din chiuvetă și puneți-l pe tocător. Folosind cuțitul sau foarfecele de bucătărie, tăiați-i toate aripioarele și coada. Între timp veți observa că solzii vor începe să se „ridice” și să se descuameze.

Mai rămâne doar să luați curățătorul de solzi și să începeți să-i îndepărtați prin mișcări rapide și atente. Peste puțin timp bibanul va rămâne „gol”, dar își va păstra pielea.

După aceasta tăiați-i capul sau înlăturați-i branhiile și curățați-l de măruntaie. Peștele este gata pentru preparare!

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la gătit!